Van itt olyan, aki távoktatásban és/vagy interneten tanult angolul? Milyen eredménnyel? Mennyire volt drága? Előnyei, hátrányai? Ajánlanál oldalt?
De bizony meglehet tanulni, itt vagyok példának én.
Amiket használtam nyelvtanhoz:
Essential grammar is use (piros)
Advanced grammar is use (zöld)
English grammar is use (kék)
Ezeknek van szókinfejlesztő változata is.
A beszédhez pedig relaxa angolt használtam. Először a familia sorozatot aztán pedig a dialog-ot. Beszéltet is, nagyon jó. Ez a 2 az alapokhoz szuper.
Szavakat úgy tanultam, hogy felmondtam a szavakat mp3-ra magyarul és angolul(ezt sokszor ismételve). A ralaxában is van szókincs hanganyag, aztán meg az Angol szókincsminimum c. könyv 4500 szavát tanultam/tanulom még mindig.
A BBC honlapján van alul tanulóknak szóló rész. Remek! Szókincsfejlesztés, játék, kis riportok speckó szavakkal.
A könyveket megvettem a többit letöltöttem.
Nekem az üzleti közép a cél, remélem jövő év elején meglesz. Még a szavakat kell tanulnom ezerrel és a beszéltetőt nyomatom.
Ja, és angolul soha semmilyen formában nem tanultam szervezett keretek között, még magántanárral sem.
Viszont ami mindennél fontossabb, kitartás kell! E nélkül nem megy. Én pl minden nap angolozok, ha másképp nem, akkor az mp3 itt lóg a nyakamban és hallgatom a szöveget vagy a szavakat.
HAjrá!
Köszönöm a válaszokat, ha van még valakinek tapasztalata, kérem írja meg.
Én videóról és online felületről gondoltam kiegészítő programokkal együtt.
Az tény, hogy nagy-nagy elszántság kell az otthoni tanuláshoz.
"...De bizony meglehet tanulni, itt vagyok példának én. ..."
Hiszem ha látom, de azért várjuk meg azokat a vizsga eredményeket.
A leírtak szerint semmi kontrollja nem volt még annak hogy mit (nem)tudsz.
A fenti példa vagyok.
Hát ki vagy te, hogy bizonygatnom kellene neked, mit tudok, drága! Muhaha :))) De, úgy is írhatnám, hogy ki a sz.rt érdekel, hogy elhiszed-e avagy sem.
A kérdezőhöz: bocsi, hogy itt írok, de az ilyen beszológatosokat rühellem. Ők a vesztes típusok, akik csak irigykedni tudnak, hogy a másiknak megy segítség nélkül is tanulás. Muhaha :))
Ja, azt elfelejtettem, hogy a Kis angol nyelvtan című könyv is remek.
beszológatosokat= beszólogatósokat
még mielőtt valaki lereagálná.. :)
Ismeretem ép elég embert aki azt hitte, hogy megtanult egy x nyelvet aztán akkor koppant amikor használni kellett volna éles helyzetben.
Nyelvtanulásnál az ember viszonylag gyorsan eljut az ember a "nagyjábóli értés" szintjére, ami megtévesztő lehet, de ez koránt se jelent a használati szintet.
Hogy mi miatt állítok ilyet?
Nos jogos. Matematikai esély alapon+logika.
Ha színtiszta esélyre nézzük persze lehet olyan hogy valaki megtanul így egy nyelvet, de x ezerből jó ha egy, aki amúgy kiválló nyelvérzékkel rendelkezik.
Ez persze akár te is és a másik válaszoló is lehetsz, de megfelelő ellenőrzés híján nem tudhatjuk.
Azonban gyakorlatilag ennek esélye nullához közelit inkább.
Azért lássuk be nem tolonganak itt az autodidakta nyelvtanulók.
Én még mondjuk azt a záradékot hozzátettem volna, hogy kérdéshez "...és aki sikeres vizsgát tett."
De ez nem is meglepő ha kicsit is logikusan belegondolunk.
Az baj, hogy kellő azonnali visszacsatolás híján nincs aki kontrollálja a hibánkat (kiejtés és nyelvtan szintúgy). Egy hibásan megtanult és rögzült nyelvet utólag nagyon nehéz helyrehozni.
Ennyi. Elmondtam amit akartam.
Látom, piszkálja csőröd, hogy én vagyok ezerből az az 1.
Tetszett a matematikai okfejtés, de mint tudjuk a lottóban sem ez számít...
Az elég bizonyíték lehet - persze nem kell elhinni, hisz nem is ez volt a cél, hogy dicsekedjek, csak válaszoltam a kérdezőnek -, hogy a munkahelyemen, ahol napi szinten folyik az angol, akár telón, akár videokonferencián, akár e-mail formájában, én is részese vagyok? De ha akarod, akkor megadom a főnököm számát, hogy utána járhass. :)))
Azért írtam, hogy nagy kitartás kell! Nekem megvolt/megvan ami motívált a tanulásban. Jobb állás, nagyobb manetta.
Szóval az igazság az, hogy mindenki meg tudná otthon is tanulni az angolt (vagy más nyelvet, mert a net rettentő hasznos e téren..) csak valakinek segítség kell, mert, ki tudja miért, nincs elég ereje önállóan tanulni. Nekem van kitartásom és erre viszont igen büszke vagyok!
Ezennel a témát befejeztem és pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!