Mit erdemesebb 3. nyelvnek tanulni egyetemen? Olasz vagy spanyol?
Angolbol felso fokom van, de egyetemen kotelezo lesz egy 2. idegen nyelvet valasztani, melyiket eri meg inkabb tanulni? Olasz vagy spanyol? Nagyon hasonloak es egy nyelvcsaladba is tartoznak, gyonyoruek, mindkettobol kb alap szinten vagyok, azonban komolyabban csak egyet tudok folytatni.
Melyiket eri meg tanulni manapsag, melyikkel lehet jobban boldogulni esetleg? Osszes tanulhato nyelv a szakon: angol, nemet, olasz, orosz, spanyol, francia. Ha esetleg javasoltok mas nyelvet (is!) egy megfeleloen alatamasztott velemenyt szivesen meghallgatok, ha valaki netan mas nyelvet javasolna!:)
melyik a 2. nyelved? angol 1., 3.-at akarsz tanulni, 2.-at átugrottad v mi? :D
Egyébként német ha az még nincs.
Koszonom.. sajnos nem tudom eldonteni melyik a jobb, mert egyforman szeretem oket, igy gazdasagi szempontbol probalok valasztani. A nemetet gyulolom:S
Utolso elotti: tanulj meg olvasni kerlek... a 2.idegen nyelv azt jelenti, hogy van az anyanyelved (magyar) es azutan 2 mas nyelvet tanulsz. A 3.nyelvnek mit valasszak kerdes pedig azt jelenti, hogy tudok magyarul, angolul es kerdezem, mit valasszak 3.kent....:D
Én is a németet tudnám javasolni. Az angol után az a leghasznosabb nyelv az országban, meg általánosságban Európában, illetve az EU-n belül is. Az angol-német kombó nagyon erős, ezt a 2 nyelvet keresik legjobban a munkaerőpiacon.
De ha nem tetszik, csak szenvedés lenne tanulnod, akkor én a francia és a spanyol között választanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!