Melyiket tanuljám inkább?
Csakis az angolt. Manapság már alapvető az angol ismerete, arra törekedj, hogy azt minél magasabb szinten elsajátítsd érettségiig.
Hollandot akkor sincs igazán értelme elkezdeni, ha konkrét céljaid vannak az országban, mivel mindenki nagyon jól beszéli az angolt.
A kettő együtt jó kombináció. Tanulhatod őket párhuzamosan is, németből megcélozhatsz egy C1 szintet, idővel angolból is. Angol nélkül el vagy veszve.
Más nyelveket csak akkor javaslok, ha ezek a nyelvek, de legalább az angol már igen magas szinten megy.
Abszolút egyet értek az utolsóval. Nem értem miért kell olyanoknak is tanácsot adniuk, akiknek fingjuk nincs a holland nyelvről. "Mert, hogy én úgy hallottam, hogy...." az nagyon kevés.
Mind a két nyelvet megéri tanulni, és miért ne tanulhatná mind a kettőt?
Kedves kérdező! Ha megtanulsz angolul és hollandul is egy nagyon jó szinten, akár már itthon is nagyon sokra viheted vele! Ez tapasztalat.Van időd rá még bőven, hogy megtanuld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!