Ki tudom ezt magamból hozni a nyár folyamán?
Figyelt kérdés
Sziasztok, angolból szerintem olyan B1-B2 szint határán vagyok, ezt B2-es szintre fel szeretném hozni, mivel ősszel nyelvvizsgáznék. Németből A2-es szinten vagyok, ebből is B2-es szinten vizsgáznék okt.-nov. környékén. Fel tudom-e magam annyira készíteni önállóan mind a kettő nyelvből ezen a nyáron, hogy sikeresek legyenek? Persze, ez csak rajtam függ, de sikerült már valakinek ez a célkitűzés? Ja, és mellette KRESZ is lenne; valamint a kötelező olvasmányokat (12. osztály) is ki szeretném olvasni mind. A válaszokat előre is köszönöm! Ui.: Azt is megköszönném, ha tanácsokat adnátok a minél hatékonyabb és sikeresebb nyelvtanuláshoz.2018. jún. 25. 15:38
1/8 anonim válasza:
Németből ez elég nagy ugrás nekem biztosan nem menne bár ez attól is függ hogy milyen gyorsan tanulsz milyen a nyelvérzéked stb. Én a helyedben fogadnék egy nyelvtanárt. Vagy elmennék egy nyelvtanfolyamra. Sok sikert!
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi!! :) Sajnos, nem biztos, hogy nyelvtanárt fogadni tudok. Egyébként hozzátenném, hogy németből (az állítólag könnyű)Pannon nyelvvizsgát csinálnám meg. Szóval nem egy TELC, vagy ECL.
2018. jún. 25. 15:58
3/8 anonim válasza:
Tul sokat akarsz egyszerre. Nem fog menni mind egyutt.
4/8 A kérdező kommentje:
Akkor "mitől váljak meg"? A némettől? Hagyjam esetleg télre/tavasz elejére?
2018. jún. 25. 16:05
5/8 anonim válasza:
Hát én azt mondanám,hogy en a KRESZ tol valnék meg.Hisz az nem ér pontot az érettségi.a 2 nyelvvizsga meg 40 pont .Sőt ha ügyesen csinálnád mehetnél angol emeltre (ami 50 pont ) és német nyelvvizsgára ami 28 pont és így jobban jössz ki.De ez attol is fugg h mire szeretnél menni
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi, utolsó a választ! :) Hogy őszinte legyek, nem szeretnék semmit se kezdeni a nyelvekkel, de bármikor szüksége lehet az életben és kell az érettségihez is. És igen, bár a KRESZ most nem fontos, az is szükséges. És azt mikor tegyem le? Az egyetemen, jövőre nehezebb lesz. Nem lesz időm még azt is megtanulni. :( Ezért akarok, most mindent. Nehéz lesz, de muszáj sajnos megcsinálni. De akkor lehet a németet hagyom egy picit elhúzni.
2018. jún. 25. 17:45
7/8 A kérdező kommentje:
Oh, és el is felejtettem írni, bár lehet nem fontos, csak az 1. válaszoló megemlítette a nyelvérzéket. Eddig úgy tapasztaltam, hogy németből (bár ez a 2. idegennyelv) sokkal könnyebben tanulok, mint angolból. Bár, ez lehet a nyelv szeretetén is múlik. :) Na, de köszönöm az eddigi válaszokat, jöhetnek még!
2018. jún. 25. 17:57
8/8 anonim válasza:
Én személy szerint egyiket sem hagynàm el teljesen, viszont németből nem tűznék ki ilyen nagy ugràst. Hanem csak szép lassan haladnék aztàn akkor mennék.el nyelvvizsgàzni ha elértem arra a szintre. Szerintem sokszor az a hiba, hogy túl gyorsan akar az ember elérni valamit, emiatt csak gyorsan àtfutja és nem igazàn gyakorolja be az egyes részeket. Az angolt viszont megpróbàlnàm, úgy ahogy mondtad mivel magasabb szinten vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!