Felvételi eljárás során beszámítják a júniusban tett nyelvvizsga eredményét, amennyiben sikerült?
Ha 2018 júniusban voltam vizsgázni komplex Origo nyelvvizsgán, aminek az eredményei csak hónap végén lesznek meg, van esély rá, hogy siker esetén a többlet pontokat még beszámítsák a felvételi pontjaimba?
Esetleg valamilyen kérelmet kell írni? Mi a menete? Mert én úgy tudom, csak akkor számítható bele a többlet pont, ha már kiállították a bizonyítványt.
Mivel interneten jelentkeztem, már hónap végén elérhetők az eredmények, ott már látszik, hogy sikerült-e.
A nyelviskolánál kellene érdeklődnöd.
Én TELC-en voltam május végén. A bizonyítvány csak július közepén kerül kiállításra, ennek ellenére a TELC erre külön felhívta a figyelmet, hogy beszámítható még.
Idézet Felvi.hu:
"A 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a 2018. április 30-ig befejezett nyelvvizsga eljárások esetén van lehetőség arra, hogy a nyelvvizsga-bizonyítványok 60 napos kiadása miatt az még a 2018. július 11-i határidőre benyújtható. Kérjük, amennyiben nyelvvizsgára jelentkezik és annak eredményét be kívánja számíttatni a többletpontokba, akkor 2018. április 30. előtti időpontra jelentkezzen! Kizárólag a kiállított államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítvány után kapható többletpont, az akkreditált, a vizsgát szervező vizsgaközpont vagy vizsgahely igazolása a sikeres nyelvvizsgáról nem fogadható el nyelvvizsga-bizonyítványként, továbbá az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ sem állít ki nyelvvizsga-bizonyítványt helyettesítő igazolást!
Én meg a TELC-ről idézek:
"A 2018. május 26-i vizsga sikeres bizonyítványai 2018. július 3-tól lesznek átvehetőek a nyelvvizsga helyeken, így azok még beszámíttathatóak a felsőoktatási felvételi eljárásba. A felsőoktatási felvételi hiánypótlásának határideje 2018. július 11."
Én meg a kérdezőtől idéznék:
"Ha 2018 júniusban voltam vizsgázni komplex Origo nyelvvizsgán, aminek az eredményei csak hónap végén lesznek meg, van esély rá, hogy siker esetén a többlet pontokat még beszámítsák a felvételi pontjaimba?"
Ő júniusban volt, nem májusban...
Előzőt kiegészítve még: És a kérdező nem TELC, hanem Origo nyelvvizsgát csinált.
Az Origótól idézve:
"A májusban sikeresen vizsgázóknak jó hírünk van: bizonyítványotok nagy valószínűséggel a kezetekben lesz a július 11-ei feltöltési határidőig.
Júniusi vizsgák:
Ebben az esetben nem tudunk mást mondani, mint hogy sajnos várhatóan nem készül el a bizonyítvány július 11-i adat-feltöltési határidőig."
Annyival kiegészítem a dolgot, hogy az lesz csak igazan szomorú amikor megkapod a bizit és látod benne a kiállítási dátumot ami kb július 5-11 között lesz....
Nem tudom miért nem tudják megoldani, hogy a júniusi is időben megérkezzen.
Nekem két nyelvvizsgám van és mind a kettőben hónap elejei a kiállítási dátum, de hónap végén, 20.-a után kaptam mindkét értesítőt, hogy mehetek érte a pesti átvételre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!