Mesterképzésre való jelentkezésnél, akkor is szükséges február 15-ig elküldeni a kreditelismerési kérelmet, ha ugyan már nem rendelkezem hallgatói jogviszonnyal, de a diplomám és leckekönyvem sincs meg?
Ez az ELTE határozata: ,,Azon jelentkezőknek, akik a tavaszi félévben már nem végeznek olyan tanegységeket, amiket fel szeretnének tüntetni kreditelismerési kérelmükben, a kérelmet 2016. február 15-ig kell benyújtaniuk."
Ám nyelvvizsgám csak tavasszal lesz, így a felvételihez szükséges dokumentumokat csak később tudom csatolni a felvi.hu-n. Egyébiránt az is problémát okoz, hogy ha még a leckekönyvet meg is kaparintom a TO-n, a kreditelismerési kérelmeket nem tudom a Szakos Kreditelismerési Bizottsággal aláíratni, mivelhogy nincs olyan, tekintve, hogy megszűnt a szakom és az egész kar is, az utóbbi 3 évben, mióta végeztem ott. Részletes tematikát pedig végképp nem tudom, honnan szerezhetnék az adott tantárgyaimról, amiket el akarok ismertetni. A volt oktatóim szétszéledtek, van aki Párizsban él, ő pláne nem fog tudni nekem semmit segíteni.. szóval aki rendelkezik olyan információval, ami egy kicsit is segíthet ebben a reménytelen helyzetben, az ne tartsa magában. Előre is köszönöm.
ui.: Ez csak a teljes problémakör egy szelete volt, a napokban már tettem fel itt 1-2 kérdést ezzel kapcsolatban. Aki azokra, vagy azokkal együtt az egészre tud válaszolni, azt is szívesen veszem. :
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magyar..
Nem értem teljesen a problémát.
Kreditelismerési kérelmet oda kell beadni, ahová jelentkezel. Ők ezután kreditelismerési határozatot adnak ki, amiben határoznak arról, hogy a diplomád megfelelő bemeneti követelmény-e a mesterképzésre, vagy csak úgy, hogy teljesítesz plusz krediteket felvétel után, vagy egyáltalán nem.
Az ilyen kérelmekhez értelemszerűen csatolni kell a korábbi helyről kapott leckekönyvet (indexet), hogy meg tudják állapítani a tényállást. Itt van pl. egy leírás, éppen az ELTE-ről, hogyan kell ezt csinálni:
"Az igazolást vagy a kreditelismerési kérelmet (a formanyomtatványok a honlapról letöltendőek) a mellékletekkel együtt egy nagy borítékban a Felvételi Irodában (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A fszt. 26-os szoba) kell benyújtani lehetőség szerint személyesen ügyfélfogadási időben, esetleg postai úton megküldeni legkésőbb 2016. július 1-ig beérkezőleg."
Itt meg egy nyomtatvány, szintén az ELTE-ről:
A leckekönyvön kívül a régi helyednek már nem sok köze van a dologhoz. A Szakos Kreditelismerési Bizottság az ELTE-re vonatkozik, ahova felvételizni szeretnél, a régi helyen mit kéne elismerniük? A tematika persze kérdéses dolog, de azt viszont meg kell tudnod szerezni a régi helyről, mert nyilván van valami jogutódja.
Az, hogy február 15. a határidő, csak a KÉRVÉNY BENYÚJTÁSÁRA vonatkozik. Teljesen véletlenül esik egybe a felvételi jelentkezési határidővel. Még idő, amíg elbírálják, és kapsz róla határozatot. A felvi-re csak a határozatot kell majd feltölteni. Ha ez nincs meg február 15-ig (nyilván nem lesz), akkor nyilván elég feltölteni a hiánypótlási határidőig (július 7., ahogy a fentebbi részben írják is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!