Megéri a fellebbezés emelt szintű angol érettségin? (Infó lent)
Sziasztok! Emelt érettségit tettem angolból és az írásbelim 61%-os lett. Szóbelin csak 16 pontot kellett volna elérjek, hogy tartsam az ötös szintet. Sajnos csak 15 pont sikerült. Készültem rá rendesen és mindent átnéztem. A vizsgán viszont a vizsgáztatóm olyan volt, hogy már a bemelegítő kérdéseknél is makogott (jobb szó nincs arra, hogy szavanként egy "öhmm"-öt tett a mondandójába) a vitánál a vita formáját egyáltalán nem tartotta, sokszor a mondatom közepénél belevágott a szavamba, nem használt semmi agree,disagree kifejezést csak mondta azt ami le volt neki írva a lapra és mikor megkértem az egyik mondatánál, hogy fejtse ki mire gondolt (nem a szót nem értettem és ezt neki is mondtam, hanem az érdekelt, hogy milyen érveket tud felhozni), akkor először megakadt tovább ment a következő teljesen másik pontjára majd megállt és elmondta, ugyan azt amire rákérdeztem, hogy fejtse ki.
Aztán egyszercsak megszólalt, hogy akkor én még így a végénél is ellene vagyok-e a dolognak válaszoltam rá hogy igen aztán ennyi volt a vita...
Tudom, hogy ennél buktam el a legtöbb pontot, mert egyszerűen végig sem hagyta hogy mondjam amit szeretnék. Nem gondolkoztam hosszú másodperceket, egyszerűen csak a szavak közepénél beleszólt.
Érdekes módon tavaly letettem sikeresen a nyelvvizsgám és ott a szóbeli részem 82%os lett.
Szerintetek megéri fellebbeznem vagy inkább hagyjam és törődjek bele, hogy az ötösöm elúszott?
A szóbeliről készült hanganyag?
Amennyiben igen fellebezhetsz, de ha nem, akkor mire is?
Egyébként nem hiszem, hogy együtt pontoztak a sráccal. Te a saját teljesítményedre kaptál pontot, ami független a társadétól. Az én párom nyelvvizsgán 2 mondatnál többet nem tudott mondani a vita topicon, én nekem így is sikerült 98% kihoznom. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy attól, hogy a társad gagyog, még nem téged húznak le.
De, Emberek! Egy ilyen vizsgat kezeljunk ugy mint egy beszelgetest.
Ha belekotyogott, miert nem mondtad, "please let me finish, then it will be your turn". Nem akarja kifejteni az erveit? Please, do elaborate further, so that we may continue this debate in a formal format, as it is meant to be. "
Ismetli ugyanazt? "Thank you, I have heard this before but I am interested in..."
Ha nem ugy vesszuk mint egy beszelgetest ket egyenragu ember kozott, akkor ha nincs hangfelvetel, akkor nagyon is ugy erezhetjuk magunkat, hogy at lettunk verve, belettunk csapva, ami megtortenhet is.
Eddig mindenki válaszát köszönöm szépen!
Kedves #3-as, van egy olyan érzésem, ha így "kekeckedtem" volna vele nem járok túl jól. Már így is elég érdekesen nézett rám mikor megkértem, hogy fejtse ki a véleményét, hát még akkor hogy nézett volna ha makacskodok! 😅
Bár még ez tényleg a kisebb baj... A nagyobb, hogy egyszerűen nem tudtam semmit sem elmondani rendesen. Mikor belevágott a szavamba szerettem volna folytatni amit előzőleg elkezdtem, de akkor meg jött a válasza, hogy ez nem válasz az ő mostani kérdésére és arra feleljek valamit.
Szóval tényleg úgy éreztem, hogy ha visszaszólok csak én járok rosszabbul, elvégre én érettségiztem és nem ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!