Olasz vagy német a könnyebb/hasznosabb?
Az, hogy melyik a konnyebb szamodra, azt nem tudom, de ket teljesen mas nyelvrol van szo, attol is fugg melyik erdekel teged jobban.
De egyertelmuen a nemet hasznosabb.
ez megint attól függ mit akarsz: itthon a német hasznosabb, viszont nyugat-európában nem feltétlenül érsz vele többet, mint az olasszal, tehát érdemes célirányosan azt tanulni, amelyik nyelvterületen élni/dolgozni/tanulni akarsz...
mindkettő nyelvtana tud nehézségeket okozni
én olaszul beszélek
Német!!! itthon és Európában is fontos, mivel az angol és a francia mellett domináns Európai Uniós nyelv . Magyarországon a külföldi cégek kb. 66%-a Németországból vagy Ausztriából származik, plusz közeliségük miatt jobb a nyelvgyakorlás lehetősége pl. Budapest-Bécs 2-2,5 óra mindössze, majdnem annyi, mint Budapest-Debrecen. A németet ajánlanám ha céltudatos vagy, és érdekel az Európai Uniós, Gazdasági, Nemzetközi Jogi pálya.
Az olaszt akkor, ha szeretnél egy rettentően könnyű és dallamos hangzású ,szép nyelvet, ha érdekelnek esetleg a művészetek, illetve a többi latin nyelv megtanulása (francia vagy spanyol) sem utolsó a számodra.
De én németet tanulok, szóval a NÉMET MELLETT VOKSOLNÉK :D
#6 "rettentően könnyű az olasz"
hahahahahha
maradj a németnél lol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!