Melyik a hasznosabb nyelv: német vs spanyol?
Attól függ, mik a személyes prioritásaid.
Mert pl. én is részben azért döntöttem a német mellett, hogy Európában "kell" - viszont bár voltam munkakapcsolatban németekkel, már egyértelműen angol volt a munkanyelv (nem úgy, mint amikor elkezdtem tanulni a nyelvet, amikor apám német kollégái nem nagyon voltak hajlandóak megszólalni angolul), tehát nem használtam, így "gyönyörűen" passzívvá is vált a tudásom (mivel szeretni sosem szerettem, így önszántamból nem bírom magam rávenni, hogy gyakoroljam:S)
Ha német nyelvterületre szeretnél költözni, az persze más.
Viszont én azt tanácsolom neked, hogy azt tanuld, amelyik nyelv és amelyik kultúra a szimpatikusabb - egyikkel sem lehet nagyon mellélőni, ha jól beszéled.
Európában sok "befolyásos" helyen beszélik a németet, másrészről a fél világ meg spanyolul beszél. (Pláne, ha beszélsz angolul, egy angol-spanyol párosítással szinte bárhol megértenek a világon.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!