Érdemes így abbahagyni a német nyelv tanulását? El vagyok keresedve.
Diplomához kéne a második nyelvvizsga. A második nyelvem mindig a német volt, de gimiben és fősulin is sajnos elég alap szinten tanultuk így semmit nem értem vele. Egy hónapja járok tanárhoz, azokat a nyelvtani részeket vesszük át amik fontosak a nyelvvizsgához. Az elején persze ment amit még suliban is tanultunk (igeragozás, múlt idő stb) viszont a passzív szerkezet és a zu+infinitives feladatok sem mennek már. Teljesen el vagyok veszve. Hiába elmagyarázza a tanár, már szégyellem hogy megint nem tudom megcsinàlni a házit. Ez a zu+ infinitives dolog végképp teljesen érthetetlen számomra. Sajnálom hogy a suliban sosem tanították ezeket nekünk,most meg gyorsan kéne behoznom mindent de nem megy, hiába ülök felette órákat. Esélytelennek érzem hogy valaha egy levelet megírjak majd. És még hol van a szövegértés meg a magnóhallgatás... Diploma nélkül meg nem tudok a szakmámban elhelyezkedni.
Érdemes abbahagyni? Csak fogalmam sincs, hogy helyette melyik nyelvet válasszam amit meg kezdhetek a nulláról.(angolból megvan a középfokúm) Már a sírás kerülget. :(
N
Nem mindenkinek jó
a magántanár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!