Valaki volt Cambridge felsőfokú nyelvvizsgán, mit tudtok róla mondani? Advanced level azt hiszem.
Olyan myelvvizsgát keresek, ami egynyelvű, nincs magyarra fordítás, van benne nyelvtan és nem vészes a szóbeli, valamint nemzetközi leg elismert.
Rühellem a kétnyelvű nyelvvizsgákat. Mire jó az, hogy angolul van a szöveg és magyarul teszik fel a kérdéseket hozzá???? Meg a kérdéseket is tegyék fel angolul.
Németből ÖSD-n voltam és imádtam, 2 napot készültem rá, nem tételeket magoltam, mint mások, mert normális feladatok voltak.
A CAE az 20 éve is páros vizsga volt, de akkor a CPE
volt még vizsgáztatóval való beszélgetéses - de sajnos ma már az sem az.
Én úgy tudom, hogy a Cambridgenél is páros szóbeliztetés van, ahogy a legtöbb helyen egyébként. Origón vagy pl. egyedül, de ez a típus a ritkább. De a páros vizsga pont azt a célt szolgálná, hogy felmérje azt is, hogyan tudsz együttműködni, kommunikálni egy idegen emberrel, aki veled egy szinten van nagyjából és nem egy sokkal profibb, anyanyelvi szinten beszélő, rutinos tanár, mint a vizsgáztató.
Amúgy ezt a kétnyelvű dolgot erősen túlreagálod. Sokkal népszerűbb az egynyelvű, bizonyos vizsgaközpontoknál egyenesen csak az van. És a kétnyelvűség sem azt jelenti feltétlenül, hogy magyarul kapod a kérdéseket, Euroexamnél pl. egy levelet kell magyarról angolra fordítanod meg van egy magyarról angolra-angolról magyarra tolmácsolós listening, de minden egyes utasítást angolul kapsz. Megint csak nem az Origóból kellene kiindulni.
A tételmagolás sem jellemző, a legtöbb hely nem ad ki konkrét témákat, csak korábbi feladatsorokból lehet szemezgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!