Tudnátok ajánlani olyan angol vagy magyar nyelvű filmsorozatot, ami jó lenne nyelvtanuláshoz?
Tudnátok ajánlani olyan angol vagy magyar nyelvű filmsorozatot, ami jó lenne nyelvtanuláshoz?
Persze valami feliratos formában.
Tanuláshoz jobb lenne az angol nyelvű magyar felirattal?
Simán angol nyelvű filmeknél a szleng és a stílus miatt nem mindig érteni a teljes szöveget, ezért kéne valami erre a célra jól beilleszhető sorozat.
Van már nyelvvizsgám, csak nem használom az angolt már pár éve. Egy kicsit fel szeretném eleveníteni a tudást.
Nyelvtanuláshoz bármelyik amerikai film jó lehet. Hangsúlyozom: amerikai! Ugyanis ők tisztábban beszélnek. Egyébként az angol színészekkel sincs baj szerintem, mert ők tanulják, hogy kell jól, helyesen beszélni, tehát maximum az ismereteid lehetnek hiányosak, ha nem érted meg belőle, hogy mit mond. De mindegy, mert a helyzet az, hogy sajnos vizsgára felkészüléshez egyik sem igazán jó, mert teljesen más szókincset használnak.
Esetleg a duolingo.com nem lenne jobb?
A Downton Abbey-ben NAGYON "szépen" beszélnek angolul:)
Szerintem még felirat nélkül is simán megérted. Ha mégsem, én mindig az azonos nyelvű feliratot használom, akkor is, ha még kevéssé beszélem az adott nyelvet.
Trónok harca, ha még nem láttad angolul, sokkal jobb így. Gossip Girl
De szinte bármelyik film is jó.
Ja és angol nyelv, angol felirattal. Ha magyar felirattal nézed, semmit sem ér, semmit. 0 % tanulás. Idővel aztán elhagyhatod az angol feliratot.
Szerintem meg nem...
Ezért javasoltam amúgy az angol feliratot. Nyilván a skót vagy ír angolt nehéz kiérteni, de utóbbi nekem nagyon tetszik.
Míg a skótot rühellem.
A Doulingo meg általános iskolás szint. Efgy óra alatt végigmész rajta. Írta, hogy neki nyelvvizsgája van,eg az a hallásértésen amúgy sem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!