Ha 2017. júniusában záróvizsgáztam az ELTE-n, de nyelvvizsga hiányában nem kaptam még meg az oklevelem, van valami határidő, amin belül le kell adnom, hogy ne évüljön el a záróvizsgám, és ne kelljen újracsinálnom?
Köszönöm a válaszod!
Akkor ha 2017. júniusában végeztem, mennyi időm van még megszerezni a diplomám, hogy megússzam a fizetést? Nem teljesen tiszta ez nekem.
Az Oktatási Hivatal oldalán ezt találtam:
Visszafizetési kötelezettség kiváltása esetén (ha megszűnt a képzés, vagy határidőre nem történt meg az oklevélszerzés) az állami ösztöndíjjal támogatott félévekkel megegyező időtartamú hazai munkaviszonyt kell fenntartani. A teljesítésre előbbi időtartam + 365 nap áll rendelkezésre. Ilyenkor is 150 nappal számolunk egy félévet. Arra is lehetőség van, hogy – amennyiben aktív hallgatói vagy tanulói jogviszonya van – a tanulmány folytatásának idejére kérje a hazai munkaviszonnyal való teljesítés felfüggesztését. Továbbá a teljesítés kezdeti dátumát is megjelölheti a kérelmen: mely vagy a visszafizetési kötelezettséget keletkeztető hallgatói jogviszony megszűnése, vagy a mentesítési döntés jogerőre emelkedése lehet.
Én ezt úgy értelmezem, hogy ha magyarországi munkaviszonyt tartok fel x évig (még nem számoltam ki, rám mennyi vonatkozik eszerint), akkor kiválthatom a visszafizetést. Szerintetek is ez van?
De oklevél akkor jár csak,
ha megvan a ny.vizsga
Az a jogszabály
a képzési díj felének visszafizetésére
vonatkozik (csak)
Szerezz nyelvvizsgát
(visszatérítik a díjat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!