Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha angoltanár szeretnék...

Ha angoltanár szeretnék lenni, milyen szintű angoltudással kell rendelkeznem, hogy menjen az egyetemen is?

Figyelt kérdés
60% körüli emelt érettségi vagy frissen szerzett B2 nyelvvizsga szintje megfelel annak a szintnek, hogy ne vesszek el az egyetemi tananyagban? Vagy nagyon le leszek maradva a többiektől?
2018. ápr. 30. 22:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
51%

"60% körüli emelt érettségi"

Hát szerintem az nem elég. Egy erősebb angol középszinttel neki lehet vágni, de a 60%os emelt érettségi, az nem az a szint, kicsit régebben fel se vettek volna annyival. Hogy menjen simán, minimum 80% fölötti emeltnek illene meglennie, de inkább több. Ahogyan írták, ez nem nyelvtanfolyam, bár vannak az elején nyelvórák, azok azokhoz vannak belőve, akik már tudják a nyelvet. Lesznek közös órák az anglisztikásokkal is. Ha most érettségizel, akkor hajrá, és már most dolgozz a nyelvtudásod fejlesztésén. Jobb felkészültebben menni, mint pofáraesni az egyetemen.

2018. máj. 3. 23:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"Egy erősebb angol középszinttel neki lehet vágni, de a 60%os emelt érettségi, az nem az a szint, kicsit régebben fel se vettek volna annyival. Hogy menjen simán, minimum 80% fölötti emeltnek illene meglennie, de inkább több."

Tudsz róla, hogy összevissza beszélsz? Középszinten tökmindegy, hogy 90 vagy 100 százalékot ér-e el, az így is úgy is csak B1-es szint, aminek semmi köze a 80% fölötti emelthez (ami B2!).

Régen is olyanokat vettek fel gyakorlatilag, akiknek megvolt a középfokú nyelvvizsgájuk, vagy az azzal egyenértékű tudásuk, és annyi igenis elég lehet ma is. Persze lehetőleg tényleg nem a 60%-os B2-t kell megcélozni, hanem a minél magasabb szintű nyelvtudást, hiszen manapság egyre többen felső fokú (C1) nyelvvizsgát is megszereznek már a középiskolában, hiszen gyerekkorától dől mindenkire az angol mindenhonnan.

2018. máj. 3. 23:45
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és persze nem csak amiatt, hiszen az csak a bekerüléskor érdekes, hogy a többiek milyen szinten vannak, hanem azért is kell a minél magasabb szintű nyelvtudás, mert angolul kell majd előadásokat hallgatni, szakirodalmat olvasni, dolgozatokat írni, vizsgázni, kapcsolatokat építeni, meg úgy egyáltalán túlélni éveken át.
2018. máj. 3. 23:48
 14/16 anonim ***** válasza:

# 12: KözépFOK, emeltszint, elírtam, de a többi részéből érthető volt, hogy mit akartam volna írni, ezt te is tudod nyilván.

Megnézem, hogy a középfokú nyelvvizsga, ami éppen megvan, az hol lesz elég anglisztikára. Sok hasonló kaliberű nyelvtudású egyén megy oda, el is hullanak, mint a legyek, láttam egy párat. Itt most pont senkit nem érdekel különben, hogy milyen nyelvvizsgád van, amikor elkezded, ha elvégzed, úgyis kapsz nyelvvizsgát is meg diplomát is.

2018. máj. 4. 02:48
 15/16 anonim ***** válasza:

"Itt most pont senkit nem érdekel különben, hogy milyen nyelvvizsgád van, amikor elkezded, ha elvégzed, úgyis kapsz nyelvvizsgát is meg diplomát is."

De igen, a kérdezőt pont az eleje érdekli, nem a vége.

2018. máj. 4. 08:55
 16/16 A kérdező kommentje:

Azért írtam, hogy 60% körüli, mert nem tudom hogy fog sikerülni az érettségim. 74%-os középfokúm van (másfél éve kezdtem komolyabban foglalkozni az angollal különtanár segítségével, suliban nincsenek már angolóráim 8. osztály óta)

Köszönöm szépen a válaszokat:)

2018. máj. 4. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!