Ha angoltanár szeretnék lenni, milyen szintű angoltudással kell rendelkeznem, hogy menjen az egyetemen is?
"60% körüli emelt érettségi"
Hát szerintem az nem elég. Egy erősebb angol középszinttel neki lehet vágni, de a 60%os emelt érettségi, az nem az a szint, kicsit régebben fel se vettek volna annyival. Hogy menjen simán, minimum 80% fölötti emeltnek illene meglennie, de inkább több. Ahogyan írták, ez nem nyelvtanfolyam, bár vannak az elején nyelvórák, azok azokhoz vannak belőve, akik már tudják a nyelvet. Lesznek közös órák az anglisztikásokkal is. Ha most érettségizel, akkor hajrá, és már most dolgozz a nyelvtudásod fejlesztésén. Jobb felkészültebben menni, mint pofáraesni az egyetemen.
"Egy erősebb angol középszinttel neki lehet vágni, de a 60%os emelt érettségi, az nem az a szint, kicsit régebben fel se vettek volna annyival. Hogy menjen simán, minimum 80% fölötti emeltnek illene meglennie, de inkább több."
Tudsz róla, hogy összevissza beszélsz? Középszinten tökmindegy, hogy 90 vagy 100 százalékot ér-e el, az így is úgy is csak B1-es szint, aminek semmi köze a 80% fölötti emelthez (ami B2!).
Régen is olyanokat vettek fel gyakorlatilag, akiknek megvolt a középfokú nyelvvizsgájuk, vagy az azzal egyenértékű tudásuk, és annyi igenis elég lehet ma is. Persze lehetőleg tényleg nem a 60%-os B2-t kell megcélozni, hanem a minél magasabb szintű nyelvtudást, hiszen manapság egyre többen felső fokú (C1) nyelvvizsgát is megszereznek már a középiskolában, hiszen gyerekkorától dől mindenkire az angol mindenhonnan.
# 12: KözépFOK, emeltszint, elírtam, de a többi részéből érthető volt, hogy mit akartam volna írni, ezt te is tudod nyilván.
Megnézem, hogy a középfokú nyelvvizsga, ami éppen megvan, az hol lesz elég anglisztikára. Sok hasonló kaliberű nyelvtudású egyén megy oda, el is hullanak, mint a legyek, láttam egy párat. Itt most pont senkit nem érdekel különben, hogy milyen nyelvvizsgád van, amikor elkezded, ha elvégzed, úgyis kapsz nyelvvizsgát is meg diplomát is.
"Itt most pont senkit nem érdekel különben, hogy milyen nyelvvizsgád van, amikor elkezded, ha elvégzed, úgyis kapsz nyelvvizsgát is meg diplomát is."
De igen, a kérdezőt pont az eleje érdekli, nem a vége.
Azért írtam, hogy 60% körüli, mert nem tudom hogy fog sikerülni az érettségim. 74%-os középfokúm van (másfél éve kezdtem komolyabban foglalkozni az angollal különtanár segítségével, suliban nincsenek már angolóráim 8. osztály óta)
Köszönöm szépen a válaszokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!