Angol igeidők logikáját hogy lehet a legrövidebben megérteni, hogy mindig tudjam, melyiket kell alkalmazni? (bővebben lent)
Bonyolult még nekem, hogy mi az, hogy "időszeleten belül" vagyunk, mikor past simple és mikor perfect... Ugyanez a "continous" esetén...
Legjobb honlap lenne, ahol jól, érthetően össze van foglalva, könyvekben már olvastam, de vagy túl van magyarázva, vagy más a helyzet...
Baranyayféle Angol Kisokos, párszáz forint.
Esetleg én anno használtam egy elég fapados weblapot is:
De egyébként ahhoz, hogy tudjad melyiket kell használni, ahhoz elsősorban gyakorlás kell, a nyelvtani szabályok csak áttekintésre, megértésre jók, nem arra, hogy a gyakorlatban megszólalás előtt végiggondold, hogy melyik szabályt kell alkalmaznod.
5 perc Nóri a legtutibb
5percangol igeidős könyvét vedd meg
Ne "az angol gondolkodásmódot" vagy "az igeidőket" próbáld megérteni, mert az reménytelen (bárkinek ;-) ), hanem mindig csak egy valamire koncentrálj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!