Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nehéz az orosz nyelv? Szeretit...

Nehéz az orosz nyelv? Szeretitek? Érdemes megtanulni?

Figyelt kérdés
2010. jún. 9. 17:18
 1/9 anonim válasza:
18%

nehéz. nem. nem.

Miköze ennek a magyar politikához??

2010. jún. 9. 17:19
 2/9 anonim válasza:
80%
Nehéz. Igen. Igen. Kevesen beszélik, szükség van rá, tolódik a piac keletre, kevesen beszélik itt. Érdemes.
2010. jún. 9. 17:22
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Állítólag nehéz, de szerintem van jövője. Főleg, hogy az angol most már kb. alap tudásnak minősül, ezért igen jól jön egy-egy extra nyelv is. Ráadásul az orosszal több másik szláv országban is megértetheted magadat.
2010. jún. 9. 17:22
 4/9 A kérdező kommentje:
semmi köze sincs csak vélet lenül tettem abba a témába
2010. jún. 9. 17:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"Nehéz az orosz nyelv?"

Mihez képest? A kínainál könnyebb, az angolnál nehezebb, kb. a némettel van egy súlycsoportban. Használni könnyebb, mint mondjuk a németet, mert az oroszok jobban tolerálják, ha nem beszélsz tökéletesen, mint a németek, akik rögtön értetlenkednek.

"Szeretitek?"

Jópofa, érdekes nyelv.

"Érdemes megtanulni?"

Harmadik idegen nyelvként igen. Az első az angol legyen, a második francia vagy német, de 3. helyen már jöhet az orosz.

2010. jún. 9. 17:29
 6/9 anonim ***** válasza:
68%
Nehéz de érdemes, angol mellé nagyon jó, a turizmusban döntő szerepe van most:)
2010. jún. 10. 09:56
 7/9 anonim válasza:
100%

Én rendesen megtanultam, nem azért, mert szorgalmas vagyok, hanem mert szükségem volt rá a foglalkozásom miatt.

Ma már nem dolgozom, de a privát életben is jól tudom használni, mert a nagy nyelvnek, nagy országnak számos előnye van:

A világirodalomból sokkal többet lefordítottak oroszra, mint magyarra. Az Interneten videostream módban ingyen nézhető sok jó filmjük, sorozatuk van, amiből az orosz valóság jobban megérthető mint a süket előitéletes kommentárokból. A külföldi könyvek, filmek ezreit lefordították, oroszra szinkronizálták. Az orosz TV adások nincsenek kódolva, szabadon nézhetők.

Hátrányok:

Nem igaz, hogy orosszal boldogulni lehet más szláv országokban (az orosz különbözik legjobban a többi szláv nyelvtől)

Nem "divatnyelv" csak annak ajánlom akit érdekel az oroszok mentalitása, véleménye a világ dolgairól akár "miheztartás végett".

Az előnyöket csak akkor tudjuk élvezni (más nyelveknél is), ha annyira megtanuljuk, hogy a nüanszokat is megértsük. Ez csak úgy lehetséges, ha az alapok elsajátítása után folyamatosan olvasunk, filmeket nézünk, orosz levelezőlistákra bejelentkezünk az Interneten.

Sajnos elég rosszul állunk orosz-magyar (könyv alakú és online) szótárakat illetően. A "továriscsi konyec" óta nem is adtak ki újabbat, ezért értelmező szótárakat, orosz-angol, orosz-német, orosz-francia szótárakat kell használni bizonyos szint után, és egy orosz levelező partner is sokat segíthet.

A legfontosabb bölcsességek:

Személyes motiváció nélkül ezt a nyelvet sem érdemes tanulni.

A nem kellő intenzitással használt nyelvtudás gyorsan avul, felejtődik.

2010. jún. 16. 09:14
 8/9 A kérdező kommentje:
thx mindenkinek!
2010. jún. 16. 16:27
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit nehéz, nagyon szeretem és érdemes megtanulni...
2010. okt. 24. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!