Angol segitseg?

Figyelt kérdés

Szoval olyan problemam van hogy ha van egy teszt kerdes es el kell dontenem 4 szobol melyik illik oda hogy tudom eldonteni?

Tudom az osszes jelenteset de meg is meg vagyok zavarodva.

Pl

Would you mind _ This letter?

To post

Posted

Posting

Nyilvan posting de honnet tudom el donteni?

2018. febr. 23. 14:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy frázis.

would you mind (doing something) Mindig -ing-es az ige a would you mind után.

2018. febr. 23. 15:40
 2/11 anonim ***** válasza:

De talán induljunk egy lépéssel messzebbről.

A kérdés az, egy ige után infinitív vagy ing-es alak használatos-e. Ezt sajnos meg kell tanulni igénként.

2018. febr. 23. 16:22
 3/11 A kérdező kommentje:

Rendben koszi

Es mikor tudom hogy ige melleknev vagy fonev vagy hatarozo?

2018. febr. 23. 16:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Hkhm. :) Hát nem odaírtam, hogy igénként meg kell tanulni a vonzatot? De ha kérdésed arra vonatkozott, hogy honnan/miből, a normális egynyelvű szótárakat kell használni. Ami a mind-ot és ezt a kérdésbelit illeti, az a netes oxfordiban is megvan:

1.2 mind doing something with negative or in questions Be reluctant to do something.

‘I don't mind admitting I was worried’

1.3 would not mind something informal Used to express one's strong enthusiasm for something.

2018. febr. 23. 16:50
 5/11 anonim ***** válasza:
I don't mind going to the cemetery.
2018. febr. 23. 17:32
 6/11 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen

Csak vannak olyan feladatok ahol mar nehezebb eldonteni:(

She was very __________ of our efforts to help.

(a) appreciable (b) appreciative (c) appreciating (d) appreciate

Es az ilyennekel? Ezek zavarnak nagyon be:(

2018. febr. 23. 17:51
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha minden szabályszerű lenne, akkor lehetne azt mondani, hogy tanulmányozd a szóképzést, határozók, jelzők, stb kialakítása az alapszóból.

De nem minden szabályszerű, ezért angol szövegeket olvasni kell.

2018. febr. 23. 18:19
 8/11 A kérdező kommentje:
Szoval az ilyen szituknak nincs semmilyen ki indulo pont? :(
2018. febr. 24. 08:23
 9/11 anonim ***** válasza:

to be appreciative of

mind -ing

2018. febr. 24. 09:47
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát ez két egészen különböző témakör, a közös bennük csak annyi, hogy kétfelől lehet nekiindulni a megoldásnak: 1. tudod a helyes megoldást 2: tudod, melyik biztosan nem jó. A két példánál sajnos a második nem vezet tökéletes eredményre, mert egyet vagy kettőt könnyű kirúgni, de még mindig marad választani való. Ha egyszer belebotlasz ebbe, akkor megnézed a szótárban, és onnan kezdve tudod. Egyben kiírva, mert ez a be appreciative of sg ez inkább mondható egy frázisnak. Ezen csak a nagykanállal történő olvasás segít, ráadásul inkább odafigyelve, mint nem. Meg ezért szoktam én azt mondani, hogy a nyelvvizsgák nagyobbik része tulajdonképpen intelligenciateszt. :)
2018. febr. 24. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!