Angol segitseg?
Szoval olyan problemam van hogy ha van egy teszt kerdes es el kell dontenem 4 szobol melyik illik oda hogy tudom eldonteni?
Tudom az osszes jelenteset de meg is meg vagyok zavarodva.
Pl
Would you mind _ This letter?
To post
Posted
Posting
Nyilvan posting de honnet tudom el donteni?
Ez egy frázis.
would you mind (doing something) Mindig -ing-es az ige a would you mind után.
De talán induljunk egy lépéssel messzebbről.
A kérdés az, egy ige után infinitív vagy ing-es alak használatos-e. Ezt sajnos meg kell tanulni igénként.
Rendben koszi
Es mikor tudom hogy ige melleknev vagy fonev vagy hatarozo?
Hkhm. :) Hát nem odaírtam, hogy igénként meg kell tanulni a vonzatot? De ha kérdésed arra vonatkozott, hogy honnan/miből, a normális egynyelvű szótárakat kell használni. Ami a mind-ot és ezt a kérdésbelit illeti, az a netes oxfordiban is megvan:
1.2 mind doing something with negative or in questions Be reluctant to do something.
‘I don't mind admitting I was worried’
1.3 would not mind something informal Used to express one's strong enthusiasm for something.
Koszonom szepen
Csak vannak olyan feladatok ahol mar nehezebb eldonteni:(
She was very __________ of our efforts to help.
(a) appreciable (b) appreciative (c) appreciating (d) appreciate
Es az ilyennekel? Ezek zavarnak nagyon be:(
Ha minden szabályszerű lenne, akkor lehetne azt mondani, hogy tanulmányozd a szóképzést, határozók, jelzők, stb kialakítása az alapszóból.
De nem minden szabályszerű, ezért angol szövegeket olvasni kell.
to be appreciative of
mind -ing
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!