Ha emeltszintű érettségit teszek angolból, akkor megkapom a 35 pontot azon felül a B2-es nyelvvizsgámért?
Ha emelt érettségit teszel és 60% fölé sikerül, akkor kapsz érte egy középfokú C nyelvvizsgát.
Tehát, ha olyan szakra jelentkezel, ahol NEM felvételi tárgy az angol: Akkor CSAK a nyelvvizsgádért kapsz 35 pontot.
Ha olyan szakra jelentkezel, ahol FELVÉTELI TÁRGY az angol, ott 40 pontot kapsz az emelt szintű érettségiért.
De csak egy jogcímen kaphatod meg a pontokat, olyat nem lehet, hogy megkapod a 35-öt is meg a 40-et is!!!
Így van, ha teszel emeltet, nem kapsz nyelvvizsgáért pontot. Érdemesebb nyelvvizsgát+közép, jobban megéri a (tegyük fel) 95%+35p nyelvvizsga.
Mondjuk 60% emelt+40p=100p
95% közép+35p nyelvvizsga=130p
Első vagyok. Mint mondtam, emeltért csak akkor kapsz pontot, ha felvételi tárgyad az angol. Ha van nyelvvizsgád, és felvételi tárgyad az angol, akkor 5 pontot kapnál igen.
Ha nem felvételi tárgyad, akkor meg nem kapnál semmit.
88%
ha nem felvételi tárgya az angol akkor is kapna pontot, 35öt, mivel az emelttel együtt nyelvvizsgát is kap.
"akkor az annyit jelent, hogy mivel nekem már megvan a nyelvvizsgám, akkor még plusz 5 pontért letehetem az emeltet??hát ezt nem fogom tenni:)"
Ebből azt szűrtem le, hogy van már egy darab angol középfokú nyelvvizsgája.
Ezért írtam neki, hogy ha felvételi tárgya az angol, akkor ha emeltet csinál, kap 5 pontot.
De ha nem felvételi tárgy, akkor az emeltért nem kap semmit (hiszen már van nyelvvizsgája).
Igazából még mindig nem értem a problémádat:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!