Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol múltidő kiejtése?

Angol múltidő kiejtése?

Figyelt kérdés

Hali. Mi a különbség a kettő kiejtése között?

Become (Ugye alap ige)

Became (egyszerű múlt)

Esetleg ha fonatikusan is leírnátok,azt megköszönném.

Kellemes ünnepeket mindenkinek.

2017. dec. 26. 13:54
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

Bikám (amúgy van tehenem is)

Bikém (az meg lehet valami bringa fajta)

2017. dec. 26. 13:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez volt aztán a gyors válasz :D Köszönöm szépen. Ment a zöld.
2017. dec. 26. 13:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a tanácsom, sose használd a magyar fonetikus átírást. Az utoljára akkor volt jó, mikor 1962-ben kiadták a Winnetout magyarul, abban voltak hátul ilyenek, hogy old setterhend, szem hókinsz, meg hasonlóak. Tisztázd magadban a fonetikus jelek tartalmát, és a szótárakban azt nézd. Arról már nem is beszélve, hogy manapság ezt meghallgatni kevesebb kattintás lett volna, mint az Esetleg... kezdetű mondatod.

Mindenesetre a become-ban sose mondjál őszinte magyar á-t, ami a became-t illeti, az ángol ritkán hanyagolja el a úgy, hogy az csak egy é-nek hangozzon, nem véletlenül írja át a nemzetközi fonetikai ábécé ei-nek.

2017. dec. 26. 15:19
 4/5 chtt ***** válasza:
100%
Vagy, ha meg tudod hallgatni, akkor a gugli ferdítő jól ejti ki, a sztaki szótár is, ill. a nekem kedvenc: howjsay.com oldal - szintén jól ejt ki, akármelyikkel többre mész, mint a bikáddal :). (Az egyik első dolog, amit negyedikben megtanítok, hogy sohase írják le "magyar betűkkel, magyar kiejtés szerint" a szót)
2017. dec. 26. 18:23
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm mindenkinek! Közben én is rájöttem, hogy szaki szótárnál is meg lehet nézni. :)
2017. dec. 26. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!