Hogy van nemetül? Sertés tarja, szüzérme?
Figyelt kérdés
2017. dec. 16. 19:56
1/6 chtt válasza:
2/6 Rick Mave válasza:
Igen, az jó, amit 'chtt' belinkelt. És hadd bővítsem ki még egy kicsit (úgyis mint hobbyszakács Németo-ban, tehát vásárolom is ezeket):
sertés tarja = Schweinekamm, Schweinenacken (ez a kettő ua.) mit oder ohne Knochen, tehát csonttal vagy anélkül. Az osztrákoknál pedig úgy tudom, hogy "Schopfbraten"-nek hívják.
A szűzérmének az alapja pedig az ún. fehérpecsenye, az pedig németül = Schweinefilet, v. Schweinelende.
3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm😘
2017. dec. 17. 09:41
4/6 Rick Mave válasza:
Nagyon szívesen, de gondolom 'chtt' részéről is :)
Csak kár, hogy mostmár úgy fogok meghalni, hogy sose tudom meg miért volt a válaszom csupán 50%-ban hasznos. De azt már itt a GYIK-on megtanultam, hogy aki itt bőszen(le)pontoz másokat, azt sohasem kommentál semmit (ahhoz úgyanis két dolog kéne, de nagyon: kurázsi és tudás).
5/6 Rick Mave válasza:
Nanu, ganz plötzlich schnellt der "Nützlichkeitszähler" in die Höhe.... es gibt ja doch noch Gerechtigkeit! :):):)
6/6 A kérdező kommentje:
Persze mindenkinek köszi. En senkit nem pontoztam le. Mindenkinek ment a zöld 🖒
2017. dec. 18. 20:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!