Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanultatok tanár...

Hogyan tanultatok tanár nélkül az angol felsőfokra?

Figyelt kérdés

HA olvastatok idegen nyelvű könyvet, miket ajánlotok?

Szavakat honnan tanultatok meg?

elsőre sikerült? melyik nyelvvizsgát választottad?

2010. jún. 2. 16:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én CAE-re mentem, nekem nem sikerült... én mindenféle regényt olvastam, amit angol/amerikai író írt (pl. Stephen King: Lisey's Story, stb.), a könyvből szótárazgattam, de igazából fölösleges volt.

Én a szóbeli miatt mindenképp járnék külön tanárhoz, főleg olyanhoz, aki az általad választott nyelvvizsgát jól ismeri. Nekem pl. olyan témák jöttek elő a szóbelin, hogy magyarul se tudnék róla beszélni, nemhogy angolul... (családfa-kutatás, régészet, ilyesmi). Nekem nem a szóbelin múlott mondjuk, hanem azokon, amiket ceruzával kellett ikszelgetni (Listening, Use of English, Reading), mivel a gép "nem ismerte fel a ceruzás ikszeimet", és ezért az összes 0%-os lett. Persze a pénzt nem kaptam vissza, és igazából hiába telefonálgattam nekik a felülvizsgálatért, közölték velem, hogy ők "nem tehetnek arról, ha a gép néha rossz." Szóval azt semmiképp nem ajánlom neked, csak a pénzed nyúlják le. Az ECL-ről viszont elég jókat hallottam, könnyebb is, mint a CAE.

2010. jún. 2. 16:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Miért ceruzával ikszelgettél? Nem ésszerűbb tollal, az jobban látszik. Mindegy, ez off volt, a téma engem is érdekel, a nyáron pont ezt tervezem.
2010. jún. 2. 17:17
 3/9 anonim ***** válasza:
Mert ceruzával KELLETT... nem lehetett tollal, mert azt a gép "nem tudja beolvasni"... ebben a modern világban...
2010. jún. 2. 17:30
 4/9 anonim ***** válasza:

Úristen, de gáz. És ezek után közlik, hogy bocs, rossz a gép? Én biztos nem hagytam volna annyiban. Na oda sem megyek.

Második

2010. jún. 2. 17:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Én is megpróbáltam mindent, de a nő még engem nézett hülyének, és jó, hogy nem azt mondta: "mit ugrál itt, kislány." Egyébként én a pénz miatt voltam kiakadva a leginkább, negyven ezer ft (mert ráadásul ilyen rohadt drága) ki az ablakon... mondtam is aztán, hogy ennyi erőből a kukába is dobhattam volna. De mivel ráadásul a CAE-t kiküldik Angliába, ezért a magyar kirendeltség itthon a vállát vonogatja, hogy na, ők nem tehetnek semmiről.

Az ECL csak 22 ezer, és ráadásul külön van írásbeli + szóbeli (A CAE-n nem, ha az egyik részt negyven százalék alatt teljesíted, már bukta az egész), és valami olyasmit hallottam, hogy ha az ECL egyáltalán nem sikerül, visszakapod a pénzed.

2010. jún. 2. 17:35
 6/9 A kérdező kommentje:

jézusom degáz :| egy ilyen neves nyelvvizsga nem gondoltam volna hogy ezt megengedheti magának...

amúgy ECL tapasztalatok? nekem is ez szimpatikus :) tanárhoz fogok járni de még egyelőre nem tudok, sajnos nem engedik meg a körülmények hadd ne részletezzem... :D

de amúgy csak a bukásod miatt nem érte meg a köynvből írogatni ki a szavakat, vagy alapból sem ér sokat? ezt nem értettem.

várok további válaszokat, tapasztalatokat, köszi.

2010. jún. 2. 21:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Az ECL-es felsőfokút három ismerősöm csinálta meg, mindenkinek 80% fölöttire sikerült, szóval annyira nem lehet nehéz :) (utólag bánom is, hogy nem arra jelentkeztem). Egyébként azért nem érte meg szótárazgatni, mert egyetlen olyan szó sem bukkant fel a vizsgán, amit kiszótáraztam a könyvekből. Aminek volt értelme, hogy sokat néztem angol hírcsatornákat (BBC, EuroNews, CNN Europe, stb.), mert azzal a hallási készségem sokat fejlődött. Ráadásul az ECL-hez asszem van is valami gyakorlókönyv, szóval ha megvásárolod, láthatod a tipikus feladattípusokat is. A CAE-nek nincs ilyenje.
2010. jún. 2. 23:51
 8/9 anonim ***** válasza:
TELC vizsgánál is ceruzával kell írni, és hallottam már hasonló történeteket onnan is.. Ez a ceruzás megoldás baromság, pláne hogy megoldottad a feladatsort, legalább lenne bennük annyi, hogy kijavítják más úton vagy adnak egy új lehetőséget vizsgázni..
2010. jún. 3. 10:42
 9/9 anonim ***** válasza:
én nem angol, hanem francia felsőfokra tanulok tanár nélkül, de nem hiszem, h sok különbség van. még nem találtam ki melyik nyelvvizsgára mennék, de csináltam magamnak egy "tanulási naplót", amit minden nap kitöltök, h aznap mire haladtam. tanultam-e nyelvtant, szavakat, fordítottam-e, akár franciáról magyarra, akár fordítva, csináltam-e szövegértési feladatokat, olvasva, vagy hallgatva, meg írtam-e fogalmazást/levelet. vettem pár nyelvvizsgás könyvet, meg internetről szedek le anyagokat. azért segít a napló, mert ha egy nap látod, h még alig csináltál vmit, akkor rászánod magad, h még csinálj vmit:-) a beszélgetéshez pedig úgyis kell majd tanárt keresni, ha addig nem sikerül francia nyelvterületre menni. sok sikert a tanuláshoz! amúgy meg nincs olyan nagy különbség a felsőfok-középfok között, legalábbis és spanyolból origós felsőfokon voltam, és csak középfokra készítő könyveim voltak, és elsőre sikerült.
2010. jún. 5. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!