Hogyan tanultatok tanár nélkül az angol felsőfokra?
HA olvastatok idegen nyelvű könyvet, miket ajánlotok?
Szavakat honnan tanultatok meg?
elsőre sikerült? melyik nyelvvizsgát választottad?
Én CAE-re mentem, nekem nem sikerült... én mindenféle regényt olvastam, amit angol/amerikai író írt (pl. Stephen King: Lisey's Story, stb.), a könyvből szótárazgattam, de igazából fölösleges volt.
Én a szóbeli miatt mindenképp járnék külön tanárhoz, főleg olyanhoz, aki az általad választott nyelvvizsgát jól ismeri. Nekem pl. olyan témák jöttek elő a szóbelin, hogy magyarul se tudnék róla beszélni, nemhogy angolul... (családfa-kutatás, régészet, ilyesmi). Nekem nem a szóbelin múlott mondjuk, hanem azokon, amiket ceruzával kellett ikszelgetni (Listening, Use of English, Reading), mivel a gép "nem ismerte fel a ceruzás ikszeimet", és ezért az összes 0%-os lett. Persze a pénzt nem kaptam vissza, és igazából hiába telefonálgattam nekik a felülvizsgálatért, közölték velem, hogy ők "nem tehetnek arról, ha a gép néha rossz." Szóval azt semmiképp nem ajánlom neked, csak a pénzed nyúlják le. Az ECL-ről viszont elég jókat hallottam, könnyebb is, mint a CAE.
Úristen, de gáz. És ezek után közlik, hogy bocs, rossz a gép? Én biztos nem hagytam volna annyiban. Na oda sem megyek.
Második
Én is megpróbáltam mindent, de a nő még engem nézett hülyének, és jó, hogy nem azt mondta: "mit ugrál itt, kislány." Egyébként én a pénz miatt voltam kiakadva a leginkább, negyven ezer ft (mert ráadásul ilyen rohadt drága) ki az ablakon... mondtam is aztán, hogy ennyi erőből a kukába is dobhattam volna. De mivel ráadásul a CAE-t kiküldik Angliába, ezért a magyar kirendeltség itthon a vállát vonogatja, hogy na, ők nem tehetnek semmiről.
Az ECL csak 22 ezer, és ráadásul külön van írásbeli + szóbeli (A CAE-n nem, ha az egyik részt negyven százalék alatt teljesíted, már bukta az egész), és valami olyasmit hallottam, hogy ha az ECL egyáltalán nem sikerül, visszakapod a pénzed.
jézusom degáz :| egy ilyen neves nyelvvizsga nem gondoltam volna hogy ezt megengedheti magának...
amúgy ECL tapasztalatok? nekem is ez szimpatikus :) tanárhoz fogok járni de még egyelőre nem tudok, sajnos nem engedik meg a körülmények hadd ne részletezzem... :D
de amúgy csak a bukásod miatt nem érte meg a köynvből írogatni ki a szavakat, vagy alapból sem ér sokat? ezt nem értettem.
várok további válaszokat, tapasztalatokat, köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!