Angol múltidő? Angol tanár szerint rosszul csináltam.
Légyszíves töltsétek már ki, leginkább a 3.4. helyre érdekel a válaszotok...
i.......(meet)Petre and Lucy yesterdayas I........(walk) trough the park. They .........(be)to the sorts centre where they......(play) tennis. They......(go) to a café and.......(invite)me to join them, but I ........(arrange) to meet another friend and......(not/have ) time.
1.:met 2.:walked 3.:were 4.:played 5.:went 6.:invited 7.:arranged 8.:didn't have.
U.i.: a megoldásért felelősséget nem vállalok, előfordulhat, hogy a feladat egyes megoldásait, vagy a feladat teljes egészét elrontottam, ez esetben elnézést kérek. A kitöltött személy csupán 8. osztályos, angolból négyes tanuló, és PÉNTEK VAN! Ne zargasd ilyenkor ezzel az embereket :) :-D
i......(meet)Petre and Lucy yesterdayas I......(walk) trough the park. They ......(be)to the sorts centre where they......(play) tennis. They......(go) to a café and......(invite)me to join them, but I ......(arrange) to meet another friend and......(not/have ) time.
(1) met
(2) was walking (Amúgy itt az 'as I walked" is jó, csak az azt jelentené, hogy "Mivel végig sétáltam a parkon" ellenben a "amiközben végig sétáltam a parkon" amit a "as I was walking" jelent. Igazából szövegkörnyezet függő, én a "was walking"-t tartom jobbnak, de igazából mindkettő jó.
(3) had been
(4) had played
3 és 4-esnél elég erős az elődieűség, ezért Past Perfect ajánlatos, illetve ilyen értelemben nem szokták használni a "be" igét csak Perfect alakban bár nem tudom, hogy ez csak szokás vagy nyelvtani szabály is tiltja bár erősen az a gyanum, hogy nyelvtanilag helyetelen is.
(5) were going (was café sem nyelvtanilag helytelen, de logikailag értelmetlen)
(6) invited
(7) had arranged/arranged*
(8) didn't have
Itt megint csak ajánlom a PAstPerfect-t, de nem kötelező itt se.
1) met
2) was walking (mert folyamatos)
3) had been
4) played
5) went
6) invited
7) had arranged (mert előidejűség)
8) did not have
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!