Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » What does she look like? és...

What does she look like? és társai

Figyelt kérdés

Sziasztok, egyelőre egyedül tanulok angolul, és egy kicsit megakadtam. Nagyon kérem, csak az írjon választ, aki biztosan tudja, hogy így van.

Tehát: a hogy néz ki magyarázataként, fordításaként találtam három variánst:

What does she look like?

How does she look?

What's she like?

Ezek között van különbség, vagy bármelyiket mondhatom?

Bármelyiket mondhatom emberre, a hajamra, a szoknyámra, a kutyára stb., vagy van különbség, hogy minél/kinél használhatjuk?

Óriási köszönet!

2017. dec. 9. 15:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
What does she look like és what's she like helyesek. A how does she look like nagyon magyaros, azért tűnhet helyesnek mert magyarul így mondjuk, de angolban ez így helytelen. Tehát ha arról érdeklődsz hogy valaki/valami hogy néz ki akkor mindig what a kérdőszó.
2017. dec. 9. 15:32
 2/11 anonim ***** válasza:
A "What does she look like?" és a "How does she look?" csak akkor használható, ha külső tulajdonságokról van szó.A "What's she like?" pedig belső és külső tulajdonságoknál is használható.
2017. dec. 9. 15:34
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor ezt gyorsan elfelejtem. (How)

Csak az a szomorú, hogy ez benne van egy egyéni tanulásra szánt könyvben.

2017. dec. 9. 15:35
 4/11 anonim ***** válasza:
Minegyik jó. És kb. ugyanazt jelentikk.
2017. dec. 9. 15:46
 5/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok megint

Barátom brit, ő is megerősítette hogy a how nem helyes ebben az esetben

2017. dec. 9. 15:50
 6/11 anonim ***** válasza:

A barátnőd pedofil.

How does she look? = describe her physical appearance, right now. For example, "She looks beautiful today, with her hair done up."

Nagyon sok példa van how-val is. GOOGLE

2017. dec. 9. 15:53
 7/11 A kérdező kommentje:

Csak hogy értsem, összefoglalva: ha azt szeretném tudni, hogy milyen a hajam, a szomszéd lány. akkor:

What does my hair/she look like? vagy:

What's my hair/she like?

Nem tudom, a második 76-os is te vagy-e, de akár igen, akár nem: a What's she like?-ra a válasz lehet belső tulajdonság is, mondjuk hard-working vagy confident?

2017. dec. 9. 16:00
 8/11 anonim ***** válasza:

a look like - akkor külső - hogy néz ki

ha csak like - akkor "milyen" - lehet külső vagy belső

2017. dec. 9. 16:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Igen, a what's she like?-ra válaszolhatsz belső és külső tulajdonságokkal is. Mondhatod azt rá, hogy She's hardworking, confident etc. és mondhatod azt is hogy She has brown hair and green eyes, mindkettő értelmes.
2017. dec. 9. 21:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Még mindig második vagyok. Én megcáfolnám azt, hogy a how-val helytelen a mondat. Csak vegyük példának azt, mikor valaki kilép egy próbafülkéből egy új ruhában. A legtöbb esetben azt fogja kérdezni, hogy How do I look?, nem pedig azt, hogy What do I look like. Esetleg különbség lehet a kettő között az, hogy a How does she look?-ot szerintem több esetben használják arra, hogy a véleményedet kérjék valaki külsejérő. A What does she look like? pedig inkább akkor használandó, ha valaki külső tulajdonságaira kérdezel rá, például olyan dolgokat szeretnél tudni, hogy milyen színű valaki szeme, haja stb. Tehát általánosságban a How does she look?-ra olyan választ fogsz kapni, hogy She looks good, vagy She looks fantastic. A What does she look like?-ra pedig sokkal specifikusabb válaszokat, például She has black hair vagy She's wearing glasses.

Nekem legalábbis ez így jön le, de valaki nyugodtan javítson ki ha rosszul gondolom.

2017. dec. 9. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!