Nemzetközi gazdálkodás, illetve nemzetközi gazdaságtan főiskolai képzéseknél nagyon durva a matek? Analízis / gazd. Matek és társai van?
Az, hogy "durva" az nálad nem tudom mit jelent. Ha a matekot nem szereted, akkor ne menj közgazdásznak.
A matek gondolkozási eszköz itt. A logikai készségek, számítási menetek megértése fontos, ha nem megy a középiskolai matek, akkor valószínűleg ezek a készségek nincsenek meg benned. Persze én is olvastam itt csodabogarakról, akik majdnem megbuktak a középszintű matek érettségin, és egyetemen szárnyaltak, de hát ők a kisebbség.
A Corvinuson egészen biztosan van matek 1, matek 2, statisztika 1, statisztika 2, operációkutatás. Ez azt hiszem 3 félévet foglal magába. De még idesorolható lenne a közgazdaságtan (mikro, makro, nemzetközi), számvitel, vállalati pénzügyek, informatika. Meg úgy párat biztos kihagytam. Utóbbi pár tantárgy nem tömény matek, az igaz, de szükséged lesz a fentebb említett logikai készségekre.
A közgazdász végzettség elvárt a munkám miatt, ide sodort az élet, meg szeretném valahogy csinálni, nem akarom ezt a munkát feladni.
Matekból gyenge vagyok, a mikro, makro, üzleti, statisztika megy. Analízis és matek 1,2 meg ilyenek már nagyon nem.
Mondhatni félig vagyok ráállva :)
Csak kíváncsiságból kérdeztem hogy utóbbiak vajon vannak -e a fent nevezett képzésen.
Köszi hogy válaszoltál!
Jaa, az egészen más! :)
Milyen munkakörben dolgozol egészen pontosan, ha szabad megkérdeznem? És melyik felsőoktatási intézménybe szeretnél jelentkezni?
A matek akkor ne tántorítson el, én szurkolok neked!
Állami szférában dolgozom, és jó lenne egy diploma legfőképp a fizetés miatt...bértábla alapján vagyunk fizetve.
Próbálom a matekot minél jobban kerülni, igyekszem valahogy átvészelni :)
Köszi a bíztatást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!