Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol helyett melyik nyelvet...

Angol helyett melyik nyelvet érdemes tanulni, ami legalább annyira hasznos?

Figyelt kérdés
2008. okt. 23. 16:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Attol fugg hogy hol szeretnel elni, miert szukseges a nyelv, mihez?

En peldaul nemetul beszelek, de sajnos itt Angliaban ahol most elek ezzel semmire nem megyek, ugyhogy nekem erdemesebb lett volna angolul tanulnom a kozepiskolaban. Hat most itt tanulom az angolt.

Melyik nyelvet erdemes? Ez attol fugg. Ha Franciao. szeretnel elni akkor tanulj franciat, amugy ha otthon maradsz tanulj ami neked szimpatikus, mert

ahany nyelven beszelsz, annyi embert ersz!- ilyen alapon minden nyelvet ERDEMES megtanulni.

Spanyol sem rossz!

2008. okt. 26. 21:18
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Gyesen vagyok és gondoltam kihasználom az időt idegen nyelv tanulására, későbbi elhelyezkedésem céljából.

Borzasztó, hogy az angol ural mindent.

2008. okt. 27. 09:38
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

nem hasznosabb az angolnál és nehezebb is, de ha mindenképp valami mást akarsz akkor én a spanyolt ajánlom, kiejtés százszor könnyebb, mint a francia (tanulom mindkettőt) nyelvtan kb ugyanolyan nehéz, és sokan beszélik, Spanyolországon kívül egész Dél-Amerika (kivéve Brazília), és az USA-ban is a legtöbb suliban spanyolt tanítanak

és ha már haladó vagy, akkor pl a portugálból is elég sokat értesz, mert nagyon hasonló

sok sikert! :)

2008. okt. 28. 11:43
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A spanyollal én is egyetértek, 4. éve tanulom és imádom :). Hasznosságon belül egyre inkább keletre tolódik a hangsúly, most hogy Kína gazdasága kicsit megtorpanni látszik, India pedig feljövőben. Hindit is érdemes tanulni, csak enyhén nehezebb az angolnál.

Az orosz pedig megint egyre hasznosabbá válik, mivel az orosz gazdasági befolyás szintén elég nagy kis hazánkban :))

De ha egy kicsit földtől elrugaszkodottabb vagy, akkor akár valami különlegesebb nyelvet is tanulhatsz (nekem pl. nagy vágyam egy indián nyelv, pl. a yukaték maja, kecsua vagy guaraní :D). De ebben persze nem kell rám hallgatni :)

2009. jan. 26. 12:21
 15/15 anonim ***** válasza:
én angol mellett a spanyolt tanulom szerintem jobb és hasznosabb nyelv mint a francia németet meg sose szerettem...
2009. júl. 9. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!