Angol helyett melyik nyelvet érdemes tanulni, ami legalább annyira hasznos?
Az EU-ban két "fontosabb" nyelv is van az angolnál, a francia és a német
Ha a globális világot nézzük, akkor viszont egyértelműen az angol.
Szóval nem az angol helyett, hanem az angol mellett érdemes még tanulni egy másik nyelvet. Európában kézenfekvő a német, főleg a magyaroknak (kulturális okokból), illetve mert nagyon hasonlít az angolra, így könnyebb megtanulni. De ehhez tudni kell jól angolul.
Ha viszont megint a globális világot nézzük, akkor a francia lenne a jobb választás, hiszen egyrészt sokkal egyszerűbb a németnél, másrészt többen beszélik.
--egy mindhárom nyelvet beszélő ember--
Az angol mellett a franciát vagy a németet használtad inkább?
Orosz nyelvnek semmi értelme nincs?
Most, hogy az oroszok "bekeményítenek", talán újra lesz valami kis birodalmuk (II. Szovjetunió?), és az orosz nyelv ismerete ismét hasznos lesz. Reméljük nem így lesz. A jelenlegi formában nem sok értelmét látom az orosz tanulásnak, kivéve, ha nem akarsz orosz nyelvterületre költözni.
A francia nyelvnek gyakorlati hasznát még nem vettem, ennek oka, hogy (sajnos) még nem jártam francia nyelvterületen. De az biztos, hogy a spanyolok, portugálok, olaszok inkább franciául tanulnak, mint németül. Itt az Unió keleti részén inkább németül beszélünk (a finnek is). A németnek már vettem gyakorlati hasznát, Horvátországban pl. sokan beszélik, az angolt nem annyira.
Az angol nyelvnek viszont közvetlenül még nem vettem hasznát, viszont az interneten rengeteget használom. A mai világban az angol nyelv ismerete szinte elkerülhetetlen.
Azt hiszem neked a francia lenne a jobb választás, itthon nem olyan sokan beszélik, és könnyű megtanulni.
--második válaszoló--
Ember, tudsz olvasni? És meg is érted? Azt írtam, hogy a francia a németnél könnyebb!
Az angol tényleg a legegyszerűbb nyelv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!