Oroszosok! Mit jelentenek ezek a mondatok/mondatrészletek?
Mint látható, próbáltam google fordítózni, mert csomó szót a szótáram sem ismer fel. :S Meg ez pl. az udvart rendszeresen bíróságnak fordítja, meg sok más hiba is van bennük. Mit akarnak ezek jelenteni pontosan? Érti őket valaki?
Köszi előre is, ha megszántok! :)
A szavakat még csak felismerem, de értelmes mondatot nem tudok összerakni belőlük :'(
az első valszeg arra utal, hogy Wenninger fotóit átrajzolja, retusálja - probivajetszja: bajlódik, vesződik valamivel
az őfelségével való foglakozásokon kívül néhány arisztokrata pétervári házban is kapott órákat (mármint taníthatott:)
mely szavakat nem ismert fel a szótárad?
Az udvartól való távolmaradása azonban nem tartott sokáig: már 1852-1853-ban (ünnepélyesen) átnyújt az uralkodónak két humoros rajzot, amelyek ?a vécé mögött lévő tiszteket? ábrázolnak - a rajzok tetszést arattak, és Zichy megrendeléseket kap, először először a gatcsinai udvarban töltött néhány nap krónikájára, majd két albumra...
és itt nem vesződnék azzal, hogy a lejb-gvargyija kb. a testőrségnek tűnik, mert a magyar Wiki azt írja, hogy:
a testőrségi lovas utász hadtest és a testőrség lovas tüzéreinek tisztjeiről - s tudom, hogy nem a Wiki a legmegbízhatóbb forrás, de ha a magyarok így ismerik... illetve nálam katonaértőbb ember talán besegít
[link] - meg innen, közben megtaláltam :)
Jelentős udvari megrendelések (a koronázási albumokra), akadémiai tagság, udvari festő cím, műhely (mivel festő, esetleg műterem) az Új Ermitázsban, kiváló illetmény/fizetés, díjak/kitüntetések, személyes kiállítások az uralkodócsalád tagjainak védnöksége alatt...
a jelentős szó szerint 'fő', az akadémia tagság 'akadémikusi cím' (nem tudom, mondják-e így), "az uralkodó udvari festője" a cím megnevezése
ennyi telt tőlem - jó éjszakát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!