Jövőre angol kéttannyelvűbe iskolába fogok menni. Az angol nagyon jól megy de én szeretnék majd kiköltözni Ausztriába ezért egy kicsit elkezdtem tanulgatni a németet. Mit tegyek?
Nem szeretném jövőre se abbahagyni a német tanulást viszont azt se szeretném ha ez befolyásolná az angolomat.
Könnyű összekeverni őket?
Nem. szerintem épp hogy kiegészítik egymást.
Ha a két nyelv egyidejű azonos szintű ismerete probléma volna, akkor nem lennének angol-német (két nyelv)szakos tanárok. :-)
Ha az angol már tényleg nagyon jól megy, akkor kevésbé fogod keverni a kettőt. De mi az, hogy mit tegyél? Szerintem azt tedd, hogy ne akarj kiköltözni.
Egyébként meg bármit tanulsz, az befolyásolja az angolodat már csak azzal is, hogy amíg azt a másvalamit (nem is feltétlenül nyelvet) tanulod, addig sem angolul tanulsz, tehát minél többmindent tanulsz mellette, az angolra eleve annyival kevesebb időd, energiád jut.
"Az angol nagyon jól megy"
Lassan azon gondolkozom, hogy Magyarország már lassan nem is magyar, hanem angol nyelvterület lesz. Érdekes módon itt a GYk-n mindenki jó angolból mégis Németországban, meg Ausztriában keres munkát. Elég régóta járok ide, mindennap van legalább 2 ilyen kérdés. Valahogy érdekes. De hogy válaszoljak is a "mit tegyek"-re: nyilván tanulj németül, az angol meg használd majd ott, ahová kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!