Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Magyar-Angol Kéttannyelvűbe...

A Magyar-Angol Kéttannyelvűbe Balatonalmádiba van esélyem bekerülni akár az ideiglenesbe is? Vitt pontok 25, felvételi 80 pont (105 pont)

Figyelt kérdés
2014. febr. 15. 16:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Most 125-ös rendszer van? Egyébként szerintem lazán, az más kérdés, hogy jól járnál e vele.
2014. febr. 15. 17:19
 2/9 A kérdező kommentje:
második kérdező olyan rossz az az iskola? nem értem miért nem járnék jól vele. Kérlek fejtsd ki! Mert még a Vetési Albert gimnáziumba német és biológiát jelöltem, nagyon tetszik az az iskola is aki oda jár/járt tudna írni róla?illetve a DLSB-ről?
2014. febr. 15. 21:37
 3/9 anonim ***** válasza:
szerintem jó iskola a dlsb, tanulni kell, de a vetésiben is. a vetésiről azt hallottam, hogy a tanárok szigorúak és minden tantárgyat nagyon erőltetnek. ha nagyon megakarsz tanulni 2 nyelven, akkor dlsb. ha a biológia érdekel, akkor vetési. egyébként 105 nagy esélyed van bekerülni, szinte biztos.
2014. febr. 22. 18:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Vetésibe van szóbeli?
2014. febr. 24. 23:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Én DLSB-s vagyok, és nekem 90 pontom volt. :) Szerintem nagyon megéri, ha az angol miatt jönnél ide (márpedig gondolom, igen), akkor csak bátran. :) Nagyon jó a közösség, a hangulat, és a programok sem utolsók. :)A kollégium is király, bár a suliválasztásaidból az jön le nekem, hogy nem igen leszel koleszos, bár én az vagyok és jelöltem a Vetésit is. :) Gondold meg, szinte 100%, hogy bekerülsz, és nagyon jól járnál, közösségi szempontból sokkal jobban, mint a Vetésiben (ami szintén nagyon erős suli). Ha gondolod, írj.
2014. febr. 25. 13:40
 6/9 anonim ***** válasza:
előttem írónak: igen, van, bár nem mindegy, melyik tagozatot jelölöd :) nekem pl. francia kéttanon nem kellett szóbeliznem :)
2014. febr. 25. 13:41
 7/9 anonim válasza:

Én is a DLSB-be jelentkeztem, ugyanennyi ponttal! Remélem mindkettőnket felvesznek! Én is sok jót hallottam a suliról, főleg a közösségről. Bár kicsit félek is, hátha tényleg nagyon sokat kell tanulni, meg a kollégiumi élettől. Neked mennyi pont lett külön a matek és a magyar?

Tavaly a 105 pontosokat felvették, szerintem ebben az évben is van esélyünk.:)

2014. febr. 25. 20:36
 8/9 anonim ***** válasza:

A DLSB-vel csak egy rohadt nagy probléma van. Egy gigantikus bölcsészképző az egész, és imádnak magoltatni. A nyelvoktatás nagyon jó, de sajnos a biológia, kémia, fizika oktatás rovására. Nem mintha a reál tárgyakat nem kiváló tanárok oktatnák, sőt szerintem sokkal jobbak, mint a humánosok, de sajnos nincs ideje rá az embernek. Még mindig rémálmaimban kísértenek az N. R. "tanárnő" (szigorúan idézőjelben) csodálatos amerikai civilizáció órái. A New Deal pontjainak bemagoltatásával, meg a függetlenségi háború csatáinak napra pontos visszaböfögtetésével... A társaság meg olyan amilyen, én nem dobtam tőle el az agyam, mondjuk nem voltam kolis.

A DLSB kiváló választás, ha az ember külföldön akar dolgozni, vagy bölcsész esetleg közgazdász akar lenni, de a Vetési ezerszer jobb, ha orvos, vagy biológus esetleg vegyész szeretnél, a Lovassy pedig ha a matek érdekel.

Arról nem is beszélve, hogy így utólag szerintem jobb, ha az ember nem stresszeli szét az agyát minden egyes nap a gimiben, hanem élvezi azt... még akkor is ha a DLSB után zéró tanulással írtam az összes humán érettségi tárgyat lazán ötösre.

Mindent összevetve szerintem túl sok a stressz, és túl sok agyatlan bölcsész hülyeséget próbálnak beletömködni az ember fejébe.

Üdvözlettel: egy sajnos a DLSB-n érettségizett egyetemista

2014. febr. 25. 21:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek:)az ideiglenesben 51. vagyok(almádi) a vetésiben biológián 23. 7.válaszadó, persze miért is ne? Küldök üzenetet:)
2014. márc. 11. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!