Melyik nyelv a könnyebb?
A következő évben Gimiben 2 nyelvet is kell tanulnom.
Angol mellé még kell választanom valamit.
Mi az, amit az angol mellett könnyen megtudok majd tanulni?
Választható nyelvek:
Német,Francia,Olasz
attól függ hogy mi a cél: akarod bármire is használni vagy csak a kötelező rossz? ha előbbi akkor a németet vagy a franciát ajánlom, a három közül Európán belül ezek használhatók, a francia mondjuk Afrikában is sok helyen használatos. ha célod valamire használni akkor ne az elsődleges szempont legyen a nehézség, hiszen mindhárom megtanulható
ha csak kötelező rossz jelleggel akarod tanulni akkor viszont inkább az olaszt ajánlom, ha nincs több hely oda akkor német, én a franciát tartom a legnehezebbnek, az olaszt a legkönnyebbnek. olasszal maximum nyaralni tudsz viszont elmenni Olaszországba, illetve ha anyanyelvi szinten beszéled, megérted a spanyol, román, és portugál nyelveket is. ezt a nyelvet tartom a három közül a legkönnyebbnek.
remélem segítettem :)
Német.
Itt vannak a szomszédban a németek, hahó.
Én a franciát tanulom az angol mellett. Franciából 5, még angolból 3 órám van hetente. Igaz én francia tagozatos vagyok.
De ha ajánlani kell, akkor én a franciát ajánlom.
Több helyen elboldogulsz vele, mint egy olasszal.
De ha vmi könnyebbet akarsz, akkor az egyértelműen olasz. Én viszonylag könnyen tanulom a franciat az angol mellett, csak a kiejtés nagyon más. Én nehezebbnek érzem kiejtésileg mint az angolt.
De amúgy valahogy így állítanék sorrendet: Francia, német, olasz.
Itt azért látszik, hogy senki nem tud olaszul és mondják neki nem hasznos ámbár baromi könnyű... ki kell hogy ábrándítsam az ilyet ugyanis nem könnyű nyelv bármennyire is egyszerű elsajátítani a kiejtést és az olvasást. Szóval a nehézségi szint nem attól függ milyen könnyű a kiejtés hanem komplexen: ebbe a nyelvtani rendszertől egészen az utolsó betűkombinációig figyelembe kell venni mindent.
Én olaszul beszélek és akkoriban angol volt mellette!
Hasznosság szempontjából teljesen mindegy, mivel az fogja meghatározni milyen nyelvterületen akarsz élni/dolgozni, nincs olyan, hogy hol vagy éppen mikor hasznos.
Ha nincs nyelvérzéked mindhárom nehéz lesz, amennyiben van mindhármat megtanulod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!