Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolból C1 nyelvvizsgám van,...

Angolból C1 nyelvvizsgám van, de a kiejtésem nem szeretem. Hogyan lehet ezen javítani?

Figyelt kérdés
Gyakorolgatom a szavak szép kiejtését, de nekem a mondat hangsúlyozása sincs jó helyen. Nem tudom, hogyan javítsak rajta. Rengeteget dolgozom, és két gyerekem is van, szóval nem tudok eljárni nyelviskolába ezért. Éjszaka tudok tanulni és szeretnék is fejlődni ebben, mert napi szinten kell a munkámhoz. Ti hogyan javítottatok a kiejtéseteken? Minden tippet köszönök!
2017. szept. 25. 18:34
 1/3 anonim ***** válasza:

Leginkább azzal tudod javítani a kiejtésed, hogyha anyanyelviekkel beszélgetsz viszont sok különböző akcentus van. Interneten tudsz találni beszélgetőpartnereket.

Véleményem szerint ha eljutottál felsőfokig nem sok gond lehet a kiejtéseddel mert rendesen megértenek. Erőltetve megtanult kiejtést inkább hanyagold, tapasztalatom szerint az anyanyelviek jobban szeretik ha a saját akcentusoddal szólsz hozzájuk, mintha "utánozni" próbálod őket.

Az meg a másik, hogy minden területen(például Ausztrália, Nagy Britannia, USA) mind máshogy hangsúlyoznak így ha megtanulod az egyiket annyival távolabb kerülsz a másiktól mert nagyok az eltérések.

2017. szept. 25. 19:18
 2/3 cathilina ***** válasza:
Szerintem ezen a szinten már hasznos, ha választasz magadnak egy dialektust. A dél-angol és az amerikai a két legelterjedtebb, bár persze ha a skót vagy az ausztrál tetszik, senki nem fog megkövezni érte. Kiválasztod, pontosan milyen kiejtést szeretnél gyakorolni, és elkezdesz ennek megfelelő sorozatokat nézni. Ha úgy érzed, szükséged van rá, van kifejezetten a kiejtésre szakosodó tankönyv is. Utána persze használnod is kéne a nyelvet - anyanyelvi beszélgetőtárs a legjobb, de ha az nem megy, akkor bárki, aki jól tud angolul megteszi, vagy akár csak beszélj magadban. Próbálj angolul gondolkodni, az is segíthet.
2017. szept. 25. 20:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Attól, hogy nem szereted, nagyon is rendben van valószínűleg, másképp nem lenne meg a C1.

Ne csak a szavak, hanem a mondatok hangsúlyozását is gyakorold. Hallgasd meg ugyanazt a szöveget újra és újra, amíg már nem tudod gyakorlatilag kívülről. Ezt akármilyen házimunka közben is lehet, bármikor. Hallgass minél több angol nyelvű mindenfélét, filmeket, hangoskönyveket, stb.

2017. szept. 26. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!