Látens német nyelvtudásom van. Hogyan tudnám előcsalogatni?
Figyelt kérdés
Német közegben élek kb. 1 éve, 8 hónapja nyelvtanfolyamra járok, de gyerekkoromban is tanultam több évig. B1 vizsgám lesz szeptember végén. A problémám az, hogy írásban viszonylag jó vagyok, de képtelen vagyok beszélgetni. Nem tudom elég gyorsan felfogni a hozzám intézett mondatokat, és egyszerűen katasztrofális az amikor én akarok válaszolni. Nem találom a szavakat, és a mondat összeállításom is siralmas,(KÁOSZ) annak ellenére, hogy minden szabállyal tisztában vagyok elvileg.2017. szept. 4. 10:52
1/1 morti24 válasza:
Hello, a kérdésedre a válasz egyszerű. Kezdj el gyakorolni. Mondatalkotás. Szerezz egy német ismerőst, aki kijavít. Olvass hangosan. Ha szétgyakoroltad az agyad és rááll helyesen a szád, témakörönként beszélgess az ismerősöddel. Fontos, hogy amit nem tudsz írd ki és tanuld meg. A vonzataival (+A vagy D vagy G ). Ennyi. Kifejezéseket tanulj, azokból mindjárt több szót tudsz megtanulni vonzattal együtt. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!