Van értelme heti egyszer 1,5 óra angolra beiratkozni?
Tudom, a semminél több. Munkaidőm sajnos többet nem enged, söt ezt sem lenne olyan könnyü kivitelezni. Kisebb városban lakom, tehát lehetőségeim is korlátozottak.
Minimális tudásom van, de alaprol kezdeném. Célom, h jelentkezhessek olyan munkákra, ahol kommunikácio képes nyelvtudás az elvárt. Ez kb B1-2 szint. Viszont aut olvastam h B1 szintig kb 200 óra tanulás kell. Ez ilyen tempoban nekem majd 3 év lenne, és még mindig csak B1 nél tartanék.
Ha nincs más lehetőség, ezzel kell élned, valóban több a semminél. Én is így jártam pár évet, munka mellett ennyi fért bele, a végén már Cambridge Proficiency-re. Kettőt ajánlok, az egyik az, hogy legalább még 3 napot foglalkozzál vele, a későbbiekben meg bármit vegyél hozzá az órán elhangzottakon kívül, újság, könyv, rádió, hírcsatorna, satöbbi.
De azért azzal legyél tisztában, hogy heti egy az még a magányos farkas esete, ebből folyékony beszéd csak akkor lesz, ha alapból magabiztosan locsifecsi típus vagy..
Régi humor ez nálunk, én szoktam emlegetni, hogy bármely nyelviskolába elmegy az ember, azt fogják mondani, hogy uram, heti egyszer nem lehet nyelvet tanulni, erre nyelvtanár ismerőseim hevesen bólogatnak. Viszont igen sok embernek van ez az igénye, és mivel ez a lehetőség nem balesetveszélyes, így nem érthető, a nyelviskolák általában miért nem kínálják. Illetve én értem, ez a magyaros hozzáállás, hogy majd én megmondom, mit akarhatsz a pénzedért. :D
Szerintem megéri és vágj bele.
Igaz, hogy csak 3 év múlva éred el a kívánt szintet de ha nem állsz neki akkor évek múlva is ugyanott fogsz tartani mint most. A siker érdekében érdemes minden tanóra mellé legalább kétszer annyit otthon is gyakorolni. Esetleg 10-10 perceket a buszra várva vagy utazás közben.
Befektetésként is tekinthetsz rá mert jobb állást tudsz vele keresni.
"Nincs értelme."
Aztán németből is eljutottam odáig heti egyszer, hogy a legutolsó tanfolyami felméréskor azt mondta az illető, hogy szerinte akár neki is ugorhatnék a középfokúnak. :D
Van értelme a heti másfél óra beszélgetésnek, ha közben van mellé egy tananyag, ami mentén önálllóan tanulsz a hét minden napján. A heti másfél óra gondolom, nyelvtanárral, egyszeri alkalom lenne. 90 perc. A semminél több.
De csodát ne várj. Ahhoz, hogy folyékonyan beszélj (AZZAL A SZÓKINCCSEL), amit birtokolsz, 720 óra kell a hivatalos európai akkreditáció szerint. Oszd le ezt az óraszámot napokra, és megtudod, hogy kábé mennyi idő alatt éred el ezt a szintet.
A másik fő dolog, hogy a szókincset brutálisan neki kell állni fejleszteni. És erre tanrenden és beszélgetésen kívül nemigen van jó lehetőség, hiszen nem tudhatod, hogy milyen szavakra, kifejezésekre van valóban szükséged. Ezek általában beszélgetések közben bukkanak fel. A nagy szókincs többet ér, mint az erős nyelvtani alapok. Hány szót tanulsz meg naponta? 7-et, 8-at? Akkor 1000 nap alatt már jó szókincsed lehet, amivel már többé-kevésbé bármilyen szituációban megérteted magad. Ez két és fél év, ha mindennap szorgalmasan tanulsz. Így kalkulálj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!