Soha nem tanulhattam suliban angolt, csak németet, pénzem nincs magántanárra v. nyelvsulira. lehetséges a sok hátrány ellenére megtanulnom angolul?
Youtubehoz hogy meg annyit, hogy eleg jo az automatikus felirat (cc gomb, ha van a videonal, sokszor nincs, de beszelosben szokott lenni)
Egy idoben divat volt szidni (a google forditoval egyutt), viszont folyamatosan fejlesztik mindkettot, gepi tanulással is, es az utobbi idoben eleg jo mind az angol, mind a nemet atirat. A forditas persze nem, de kezdokent ez is sokat segithet. Es amig kezdo vagy, addig folyamatosan kell szotarazni, aztan egyszer csak eljutsz arra a szintre, amikor 80-90%-ot megertesz, es ki tudod kovetkeztetni a tobbit, ennel a pontnal mar nem lesz annyira megerolteto a nyelvvel foglalkozni, mar szinte szorakozas.
"senki nincs, aki segítsen.
jó, tudom, h. tanulni kell a szavakat meg minden, de hogy abból mikor lesz használható, erős tudás, szerintem soha
nagyon lassan haladok vele, sok mindent nem értek."
Tök egyedül egy sorvezető kell, az lehet egy régi magyar nyelvkönyv, amiben a nyelvtant is magyarázzák. Onnantól nem lehet az a mentséged, hogy valamit nem értesz. Hozzá még be kell szerezni egy gyakorlókönyvet, mondjuk alapfokú nyelvvizsgásat, és később, ahogy valamit már tudsz, az összes többi itteni tanácsot (na még a könnyített olvasmányokat vedd hozzá) is megfogadva minden lehetséges forrásból ömleszteni magadra az eredeti angolt. A szavakat nem "tanulni kell", hanem használni, kis találékonysággal ezerféle csoportosítást csinálhatsz, például a kellemetlen fogalmak, a fürdőszoba berendezési tárgyai, akármi.
"a nagymamám a '80-as évek második felében magától kazettákból és könyvekből tanult meg angolul"
Ma már csak könnyebb tud lenni a dolog.
köszi mindenkinek
úgy tűnhet, h. csak nyafogok, és a megoldás könnyű, de az a baj, h. szerintem nem hiszek magamban, nem hiszem el, hogy sikerülhet.
kommunikációs szinten kell tudnom, tehát magabiztosan, viszonylag folyékonyan beszélve, és felsőfokon.
mert a szakmám olyan, hogy ahhoz kellene, de elképzelni sem tudom, h. sikerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!