Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Soha nem tanulhattam suliban...

Soha nem tanulhattam suliban angolt, csak németet, pénzem nincs magántanárra v. nyelvsulira. lehetséges a sok hátrány ellenére megtanulnom angolul?

Figyelt kérdés

2017. júl. 17. 00:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
50%

Akik jól tudnak valamilyen nyelvet. Ők sem úgy születtek. Tanulás,tanulás,tanulás

Tanulj szavakat,mondatokat

Nézz felirattal sorozatokat,filmeket.

Keress ilyen tanulós könyveket.Esetleg ha van olyan a környezetedben aki tud. Megkérheted rá hogy segítsen neked.

2017. júl. 17. 00:34
 2/15 anonim ***** válasza:
Youtubon is elég sok angol tanulásos dolog fent van.
2017. júl. 17. 00:34
 3/15 A kérdező kommentje:

senki nincs, aki segítsen.

jó, tudom, h. tanulni kell a szavakat meg minden, de hogy abból mikor lesz használható, erős tudás, szerintem soha

nagyon lassan haladok vele, sok mindent nem értek.

a némettel meg nem tudok elhelyezkedni, mindenhová az angolt kérik

2017. júl. 17. 00:44
 4/15 Garpe ***** válasza:
52%

Lehetséges. Én javaslom, hogy kezdj el Duolingo-zni (Duolingo.com). Ha már egy-két alapvető dolgot tudsz (pl.: be tudsz jelentkezni, egy angol nylevű weblapra), akkor kezdj el Memrise-on (Memrise.com) kurzusokat keresni, és ott tudsz szavakat illetve mondtatokat tanulni. Azért ezek, mert ezek játékosan tanítank és egy hasznos tudást fognak adni neked, a nulláról. Aztán Facebook-on keres nyelvtanulós/angolul tanulós csoportokat, mindig leszenk az ilyen csoportokban segítőkész emberek. Lesznek olyanok, akik angoloznak veled modjunk találkozókon vagy Skype-on, esteleg javasolnak anyagokat, könyveket.

Mellesleg a nagymamám a '80-as évek második felében magától kazettákból és könyvekből tanult meg angolul, majd a '90-es években angol tanár lett és a mai napig beszélget angolul egész jól.

2017. júl. 17. 01:06
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

Magadtól is lehetséges a dolog, de minimum olyan 10 évben gondolkodj, amíg nyelvvizsgaszintre fel tudsz jönni. Tanár nélkül sajnos ennyire nehéz.

Nekem is egy jó tanár segített, és 2 év alatt meglett a nyelvvizsga :))))))

2017. júl. 17. 01:24
 6/15 Vree ***** válasza:
Ha használsz számítógépet, akkor a csapból is az angol folyik. Iratkozz fel pár fórumra, halgass pár Youtube csatornát. Meg se tudod úszni, hogy megtanuld.
2017. júl. 17. 13:42
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha mar egy barmilyen angol tankonyv segitsegevel az alap nyelvtanok nagyjabol megvannak, akkor az snyanyelvi emberek hallgatasa a legjobb a youtube segitsrgevel. A youtuberek nem hasznalnak akkora szokimcset, hogy ne ertsd meg. Az elejen lehet nehezebb lesz, de kesobb teljesen erteni fogod. Magabiztossagot is fog adni, nekem legalabbis adott. Ha gondolod es leirod a korod akkor tudok ajanlani youtubereket, akik nem tul nagy dzokincset hasznalnak. A korod azert erdekel, mert ha kb 30 felett vsgy akkor valoszinuleg azok a youtuberek akiket en nezek teged nem kotnenek annyira le.
2017. júl. 17. 23:53
 8/15 anonim ***** válasza:
#7, a gond csak az, hogy ezekből csak utánozni tanul majd meg, jewtube videókban a szókincs 10%-át sem használják, a nyelvtant is többnyire helytelenül meg tele van szlenggel. És akkor ilyenekről még nem beszéltem, hogy fonetika, helyesírás, meg szövegértés...
2017. júl. 17. 23:55
 9/15 anonim ***** válasza:
#8 Hulsz a helyesirasrol elfelejtkeztem😅 De szerintem igenis sokat segit. Nekem segitett. Vannak magadabb szokincsu emberek is ott, de nekem a kozepfoku nyelvvizsga megszerzesehez eleg volt a szelnget hasznalo kb 10es IQval rendelkezoeket neznem. Szokincset igy is ad egy kezdonek meg vegkepp. Es hogy ha nezi utana meg fog merni szolalni, nem az lesz hogy papiron nagyon kol kitolti a mindenfele nyelvtanos teszteket, eloben meg meg sem mer nyikkanni. De irni ezzel a modszerrel tenyleg nem fog megtanulni, ezt belatom. #7
2017. júl. 18. 00:10
 10/15 anonim ***** válasza:
Nyelvvizsgához nagyon meg kell ám válogatni a videókat, ugyanis utálják a szlenget, és erre nagyon figyelnek. Ha valaki folyamat szlengesen beszél, azt elkaszálják.
2017. júl. 18. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!