Soha nem tanulhattam suliban angolt, csak németet, pénzem nincs magántanárra v. nyelvsulira. lehetséges a sok hátrány ellenére megtanulnom angolul?
Akik jól tudnak valamilyen nyelvet. Ők sem úgy születtek. Tanulás,tanulás,tanulás
Tanulj szavakat,mondatokat
Nézz felirattal sorozatokat,filmeket.
Keress ilyen tanulós könyveket.Esetleg ha van olyan a környezetedben aki tud. Megkérheted rá hogy segítsen neked.
senki nincs, aki segítsen.
jó, tudom, h. tanulni kell a szavakat meg minden, de hogy abból mikor lesz használható, erős tudás, szerintem soha
nagyon lassan haladok vele, sok mindent nem értek.
a némettel meg nem tudok elhelyezkedni, mindenhová az angolt kérik
Lehetséges. Én javaslom, hogy kezdj el Duolingo-zni (Duolingo.com). Ha már egy-két alapvető dolgot tudsz (pl.: be tudsz jelentkezni, egy angol nylevű weblapra), akkor kezdj el Memrise-on (Memrise.com) kurzusokat keresni, és ott tudsz szavakat illetve mondtatokat tanulni. Azért ezek, mert ezek játékosan tanítank és egy hasznos tudást fognak adni neked, a nulláról. Aztán Facebook-on keres nyelvtanulós/angolul tanulós csoportokat, mindig leszenk az ilyen csoportokban segítőkész emberek. Lesznek olyanok, akik angoloznak veled modjunk találkozókon vagy Skype-on, esteleg javasolnak anyagokat, könyveket.
Mellesleg a nagymamám a '80-as évek második felében magától kazettákból és könyvekből tanult meg angolul, majd a '90-es években angol tanár lett és a mai napig beszélget angolul egész jól.
Magadtól is lehetséges a dolog, de minimum olyan 10 évben gondolkodj, amíg nyelvvizsgaszintre fel tudsz jönni. Tanár nélkül sajnos ennyire nehéz.
Nekem is egy jó tanár segített, és 2 év alatt meglett a nyelvvizsga :))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!