A németben miért írnak minden vacak szót nagybetűvel a mondatban?
Figyelt kérdés
Nem csak a személynév és mondat eleje íródik nagybetűvel?2017. júl. 10. 22:12
2/7 A kérdező kommentje:
De miért van így hogy Aus der Reihe Derrick. "Bemutatjuk a Derrick című bűnügyi sorozatát"
A reihe a sorozatot jelenti de ez miért nagy betű ?
2017. júl. 10. 22:16
3/7 chtt válasza:
Mert a sorozat szó is főnév, s mint az egyes írá, a főnevek is nagybetűvel kezdődnek.
4/7 anonim válasza:
Csak a főneveket, tulajdonneveket
5/7 A kérdező kommentje:
Ja lehet csak én nem tudom mit jelent az hogy főnév. Azt hittem hogy az az ember neve is. Igazából azt se tudom mi az hogy melléknév. Miért név?
2017. júl. 11. 19:21
6/7 anonim válasza:
A _főnév_ az a _szófaj_, ami valamilyen konkrét _dologra_, _személyre_, _intézményre_ vagy elvont _fogalomra_ utal.
Az előbbi mondatban a főneveket _._ jellel jelöltem.
7/7 anonim válasza:
Hányadik osztályt végzett a kérdező? Csak mert legkésőbb ötödikben már tisztában kell lenni a szófajokkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!