Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Cambridge Advanced Learner's...

Cambridge Advanced Learner's Dictionary vagy Oxford Advanced Learner's Dictionary a "jobb" szerintetek?

Figyelt kérdés
Ki melyiket preferálja és miért?

2017. júl. 10. 15:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%
Én a Cambridge-t preferálom, de meg nem tudom mondani, miért. Talán csak esztétikailag. Színvonalban egyformának kell lennie, mindkettőben van bőséggel példamondat, az érthetőség is mindekettőre jellemző. Érdemes egynyelvűt használni, mert sokkal hitelesebb és biztosabb, mint a magyar.
2017. júl. 10. 18:36
 12/19 anonim ***** válasza:
84%

Miről beszélünk? Papírról, dvd-ről, inyenesről vagy fizetősről?

Ami a netes ingyérest illeti, példának okáért beírom a halcyon szót,

a Cam szerint csak melléknévi jelentése van, a halcyon days kifejezésben (ami egy irodalmi műből ered, ha jól tudom)

a very happy or successful period in the past:

She recalled the halcyon days of her youth.

(ez a második sor a példamondat, az egy példamondat)

az Ox szerint meg

Denoting a period of time in the past that was idyllically happy and peaceful.

‘the halcyon days of the mid 1980s, when profits were soaring’

és egy kattintásra van még 20 példamondat. :)

És az Ox még a főnévi jelentést is hozzáteszi:

• 1A mythical bird said by ancient writers to breed in a nest floating at sea at the winter solstice, charming the wind and waves into calm.

Example sentences

• 2A tropical Asian and African kingfisher with brightly coloured plumage.

2017. júl. 10. 18:45
 13/19 anonim ***** válasza:
79%
Én a longmant szeretem még,mert több hangos példamondat is van benne, bár biztos megvannak a hiányosságai is.
2017. júl. 10. 19:19
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az jogos felvetés, hogy papír vagy netes.

Tehát szótár könyvet akarok venni, és a két kiadó között vacillálok.

Neten mind a kettőt jónak tartom, de szoktam párhuzamosan is használni őket.

2017. júl. 10. 20:35
 15/19 chtt ***** válasza:
100%
Én is Longman párti vagyok, de nekem mind a három ott figyel a polcon. :)
2017. júl. 10. 20:45
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Hivatásosnak egy nem is elég. Mindig található olyan, ami egyikben van, másikban nincs.
2017. júl. 10. 22:12
 17/19 A kérdező kommentje:
Én viszont nem vagyok hivatásos. Vizsgához kell, illetve kicsit hobbi is az angol, de nem vagyok tanár és nem ez a szakmám. Ezért is jött a kérdés, hogy ha muszáj választani, akkor melyik mellett tegyem le a voksom inkább. Persze mind jó ezért is nincs rá jó válasz, de kíváncsi voltam/vagyok.
2017. júl. 10. 22:43
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Mi a fenének manapság a papír? Egy pillanat alatt elévül, amellett, hogy összehasonlíthatatlanul gyorsabb a netes szótár.
2017. júl. 11. 00:07
 19/19 A kérdező kommentje:
Ez igaz. Hát, kb. a vizsga miatt venném meg, ahol használhatom, de amúgy sincs egy normális papír alapú szótáram, nem hogy egynyelvű. Igazából elférne a polcon.
2017. júl. 11. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!