Az Oxford vagy a Cambridge-i a jobb egyetem?
A Cambridge a jobb egyetem tudomany teren, az Oxford politika teren.
A legujabb hivatalos ranglista szerint A Cambridge a legjobb Europaban, majd University College London, aztan az Oxford es az Imperial College London a harmadik helyen holtversenyben...
Szerintem mindkettő elég erős ahhoz, hogy mindegy legyen melyik a jobb. Ez talán olyan, mintha itthon mérlegre tennéd az ELTE-t és a Szegedi egyetemet. Mindkettőnek van erősebb és gyengébb szakja is. Persze mindkettő önmagában erős és elismert, használható végzettséget adnak. Aki ezen végzett és élvezte az egyetemi éveket az erre esküszik, aki azon végzett, az arra. Ha valami nem volt jó a tanulmányok során, akkor inkább a másikra vagy egy harmadikra.
Ugyanez van külföldön is, megy a harc a bejutásért mindkét helyen. Mindkettő világviszonylatban ismert, tele van nemzetközi diákokkal. Angliában is nagy dolog, ha bejutsz az egyikre, nemhogy Magyarországon.. :)
Azért, én azzal vitatkoznék, hogy a szegedi egyetem és az elte használható diplomát ad...
Mikor jönnek majd rá az emberek, hogy a bölcsészdiploma nem használható? Attól még, hogy a legközkedveltebb (és ezért magas a ponthatár), nem használható.
A TTK más.
Szerintem egyformán rangos mind a kettő, a világ top 10 egyeteme közé tartoznak, és a Harvard, Yale, Princeton mellett azok az egyetemek, amikről mindenki hallott már, még az is, aki egyetemmel csak úgy került kapcsolatba, hogy berúgott a mellette lévő kocsmában.
Melyik a hiresebb... a google a "Cambridge University"-re 40 400 000 találatot dob ki, az "Oxford University"-re 43 800 000, ez kemény 7.8%-nyi eltérés Oxford javára. Ha ez perdöntő...:D (A szintek belövéséhez: az "Eőtvös Loránd Tudományegyetem"-re kidob 189000 találatot, az "ELTE"-re meg 1 940000-et. Mondjuk az ELTE örül, ha világban benne van a legjobb 400-500-ban.)
A nemzetközi világranglistákon egyébként gyakorlatilag mindig Cambridge vezet. A két legnagyobb listát nézve: ARWU - Cambridge 6. Oxford 10., QS - Cambridge 1. Oxford 6.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!