Nektek hanyadszorra sikerült a nyelvvizsgát megcsinálni?
2 alkalommal voltam elso alkalom:32% irasbeli 25 szobeli
Masodik 35% es 44% majdnem osszejott s szobeli.. Szerintetek osszejohet meg? :(
Hát én akkor mentem el angolból nyelvvizsgára, amikor biztos voltam benne, hogy simán meg lesz, és így elég magas eredményt is értem el mindkét alkalommal
(B2-t a City&Guilds-en szereztem, C1-t pedig IELTS-en.)
Ha sokat foglalkozol vele, akkor egy idő után, azt veszed majd észre, hogy egyszerűen jól megy.
Nem bantasbol, ez szigoruan targyilagos velemenyem ugy, hogy en is aprilisban voltam origo nyelvvizsgan mas nyelvbol. Ha nem tudsz ezen atmenni, akkor egyszeruen nem vagy kozepfokon ebbol a nyelvbol. Az en tapasztalatom szerint, egyszeruen annyi szimpla volt az egesz teszt, hogy nem is akartam elsore elhinni, hogy ezert a valamiert mar kozepfokut adnak.
17 ev ide vagy oda (ez alatt mar kb. 5-6 nyelvet tanulhattal volna meg felsofokra jo modszerrel), en elmennek egy tanarhoz, mert valoszinuleg rossz a modszer amivel tanulsz.
11-es vagyok.
Ez egyáltalán nem a szerencsén múlt. 9 éve tanulok németet. Nagyon sokat készültem már előtte is, feladatok sorozatait oldottam meg, sokszor sikertelenül. Aztán utolsó 3 napban leültem és megtanultam a még hátramaradt témákat. Abban tényleg szerencsém van, hogy jó a nyelvérzékem, de megszenvedtem ezért a kis oklevélért. Hozzátenném, hogy én nem jártam tanárhoz, suliban készítettek fel minket. Meg még azt is, hogy nyelvvizsgaversenyen majdnem 30%-kal kevesebbet értem el és az alapján simán meghúztak volna, ez az éles előtt volt másfél hónappal. Jövőre jöhet a C1 is, idén angol B2 és végzős korom első félévében angol C1 aztán csókolom. Igen, rengeteget kell ezért tenni és ahogy látom, hogy írod, te mindent megtettél. Nagyon remélem, hogy egyszer sikerülni fog, de ne add fel! Tudom, hogy rossz, hogy már ennyiszer nem sikerült, de addig kell menni amíg meg nem lesz a 60%. Vagy azt is csinálhatod, hogy külön elmész olyan vizsgára, hogy kétfelé bontod.
Érdemes lenne más vizsgákat is kipróbálnod, lehet csak ezek a típusú feladatok nem mennek.
Első vizsgámon hatodszorra mentem át, 3 különböző vizsgaközpontot is kipróbálva, végül ECL sikerült.
Azóta már több vizsgán is voltam, mind sikerült elsőre. Igaz már csak úgy megyek vizsgázni ha előtte magántanárral alaposan begyakoroljuk a típusfeladatokat és elolvasok adott számú regényt.
Középfokra 1 regény után megyek
Felsőfokra 3 regény
C2 szintűre 10,000 elolvasott oldal után(12-15 regény)
Nekem 82% lett elsőre középfokon, két éve tanultam előtte angolul, én TELC-en voltam, az is a legkönnyebbek között van azért. :D Hat látszik, hogy sajnos nem a befektetett időn múlik a dolog, mert te valószínűleg jobban megérdemelnéd, de szerintem idővel majd biztosan sikerrel jársz.
Sajnos az, hogy megvan a középszintű érettségid, még nem garancia semmire. Lehet, hogy a feladatok nem fekszenek, de valószínű, hogy tényleg nem vagy azon a szinten. Ezesetben gyakorlással, filmnézéssel, angolul olvasással szerintem simán javítani tudsz rajta. Egyébként én emelt szintű érettségire mennék, az egy fokkal könnyebb, kb ugyanannyiba kerül, és elég komplexen 60 százalék felett teljesítened, hogy középfokú nyelvvizsgát kapj érte. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!