Ling Fluent-el tanult már meg valaki nyelvet? Vagy kamu?
1 hónap alatt :DDDD LOL vattafák :DDD
Én már 20+ éve tanulom és használom is az angol nyevet, Kérdező, de még MINDIG nem vagyok tökéletes benne. 1 hónap alatt a szókincs max. negyedét tudnád megtanulni, és akkor a nyelvtanról, fonetikáról, szövegértésről még nem is beszéltünk.
Ez egy bazinagy lehúzás, kamu átverés, hiszékenyeknek.
"1 hónap alatt a szókincs max. negyedét tudnád megtanulni..."
Szóval akkor a teljes angol szókincset négy hónap alatt lehet megtanulni?
Oxford English Dictionary / Second Edition (1989) - Actual size: 20 volumes, 21,730 pages
20 kötet, 21730 oldal .......Good luck!
Tudom, tudom .... ennyi szót a legtanultabb és olvasottabb angolok sem ismernek. OK, az egy kötetes erősen tömörített kiadás (concise edition) "csak" 2112 oldal ....
Az előbb elpoénkodtam #1) kissé félreérthetővé sikerült félmondatán, de amúgy mind vele, mind pedig #3)-sal tökéletesen egyetértek. A nyelvtanulásra nincsenek csodamódszerek, egy hónap alatt nemhogy 3 nyelvet, de egyet sem lehet megtanulni. Az ilyen mind "egy bazinagy lehúzás, kamu átverés, hiszékenyeknek", ahogy #1) írja.
Persze ha valakinek az nyelvtudás, hogy tud venni a boltban egy kiló kenyeret és meg tudja kérdezni, hogy hol van a Futrinka utca (és tételezzük fel, hogy nagyjából megérti a választ :), akkor azt esetleg el tudja sajátítani 1-2 hónap alatt. Hangsúlyozom: esetleg.
A Ling Fluentet nem ajánlanám, mert a Google második találta egy HVG cikk ami arról szól, hogy a LingFluent oldalt tavaly feljenetették a FEOSZ-nál ( [link] a második egy index forum ahol arról írnak többen, hogy átverték őket, egyesek írják, hogy csak angolnyelvű anyagot küldtek neki, mert a többi "még nincs kész" ( [link]
Ha iylen önnálló, de játékosított nylevtanulási módot keresel, amit én is szeretek, akkor alapvetően az ingyenesekkel érdemes körbenézned. Nagyon jó a Duolingo, ha beszéd központúság, alkalmazott nylevtan és szóknincs kell. Magyarról sajnos angolt lehet csak. Jó a Memrise is, ha csak szókincs kell, ezek ingyenesek. Jó összefoglaló van a [link] oldalon (lingvo.info és ott lingvopolis), hogy milyen nylevtanulú eszközök (és sok egyéb) van bármilyen nyelvről, bermire.
Megpróbálhatod a Babbel-t is, de fizetős, és nincs magyarul.
Ha ilyen játékos online dolgok érdekelnek szívesen javasolok egy-kettő ingyenest, ha megmondod miylen nylevet akarsz tanulni és miylen nyleveket beszélsz már.
Érdekes, hogy a Ling Fluent oldalán sokkal pozitívabb kommentek vannak.
Választhatsz akár spanyol, angol, kínai, vagy bármilyen nyelvet, mintha egyik se lenne nehezebb a másiknál. Brilliáns ! Tényleg ki kéne próbálni - nem tudok mit mondani erre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!