Tanuljak nyáron nyelvet?
A nyelvtudás nem területhez kötött, mint egy egyetemi szak elvégzése. Ezt aktívabban tudod alakítani te magad, hogy olyan tevékenységeket végezz, amelyek során alkalmazni tudod a nyelvet.
Gondold át, hogy miként képzeled a jövődet, milyen területen, ha nem azon, amit most fejezel be, és ehhez válassz olyan nyelvet, ami hasznodra válhat.
Mit akarsz tanulni/csinélni a jövőben? Megmondod, megmondom, segít-e benne a nyelvtudás.
Amúgy pont ebben a topikban leírtam hogy kb milyen esetekben érdemes (szerintem) nyelvre hajtani:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..
Az angol az más, az alap. Interneten, bármilyen otthoni eszköz leírásában, ezer más esetben semmire nem mész nélküle.
A 2. idegen nyelv viszont nyugodtan meggondolható.
Mondom ezt úgy, hogy poliglot lennék vagy mi én is.
Várjál, van nekem is pár ilyen kedvencem :D :
"szemléletet ad"
"tanulni tanít"
meg mivel lehet még megigazolni, hogy miért tanulj olyat, amiből nem lesz hasznod :D
Számítógéppel, MS Office programokkal boldogulsz gondolom mint diplomás úgyhogy azt nem is mondom. (angol mellett az a másik "alap" elvárás)
Tanulj olyat, ami a jövődben hasznodra válik. Csomü OKJ-s cucc van. Látogass el olyan cégekhez, pályázz meg pár állást - tökmindegy, hogy visszamész-e utána egyetemre, menj be az interjúra és mondj nemet a végén. Vagy mondj egy nagyon magas fizetést, amiért az egyetemet is félbehagynád. Vagy mondd meg előre, hogy csak egy év múlva tudsz beállni.
Úgy látom per pillanat nincs konkrét célod, szóval inkább több szakmával kéne megismerkedned, és az ezekben a szakmákban fontos képzésekkel kellene ismerkedned.
Úgy értem, ha valóban unod, hogy előbb tanulsz meg valamit "vakon", és aztán keresed, hogy felvesznek-e vele.
(A diploma hasznos lesz adózásnál, továbbképzések előfeltételeként, gondolom.)
Miért mennek az emberek eleve olyan egyetemre, amit nem szeretnek? Mert fiatalok?
Köszönöm szépen a válaszokat! Az, hogy mit szeretnék majd dolgozni nem tudom. Gondolom valami irodai munkát fogok, ahová nem kell képzettség. Vagy el kell kezdenem tanulni mást, ha nem azt akarom.
Az irodai munka nyelvi elvárásai meg eléggé változóak.
És igen, azért jelentkeztem egyetemre, mert infantilis voltam és egy izgalmasnak tűnő szakot választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!