Német és angol mellé 3. nyelvnek?
Az idegenforgalomban szeretnék elhelyezkedni, német és angol nyelvekből van középfokú szakmai nyelvvizsgám.
Szeretnék egy harmadik nyelvet is 'beszélni', egyrészt mert szeretek nyelvet tanulni, másrészt szeretnék 'értékesebb lenni a piacion' :P :)
Melyik nyelvnek lenne nagyobb haszna az idegenforgalomban (utazási iroda)? Olyat keresek, amit viszonylag könnyű elsajátítani középfokig az angol és a német mellett..
Spanyol, olasz, francia? Spanyolt választanám, de nem tudom mennyire lehet nehéz? Vagy inkább egy északi különlegesebb nyelvet, norvég, svéd, finn vagy dán, esetleg holland?
itthon letehető (általános) középfokú nyelvvizsgát szeretnék majd belőle, olyan 1,5 - 2 év alatt.
melyik lesz a nyerő választás szerintetek? Vagy inkább fejlesszem fel a már meglévő nyelvtudásaimat felsőfokig?
Mi ér többet, 2 felsőfok vagy 3 középfok (abból 2 szakmai) ? Indokokat, véleményeket, tanácsokat! :)
Köszönöm!!!

Szia!
Véleményem szerint többet ér 3 középfok, mint 2 felső. Ugyanis középfokú(pláne szakmai) tudással épp elég ahhoz a szókincsed és a nyelvismereted, hogy folyékonyan elbeszélgess a külföldi ügyfelekkel. Felsőfok igazából csak azoknak éri meg szerintem, akik nagyon komolyan csak egy nyelvre akarnak rámenni és azzal foglalkozni. Az annyival nyújt többet, hogy az atomfizikáról is tudsz beszélgetni, de a te esetedben ennek semmi szüksége. Viszont mivel a nyelvet beszélő emberek nagyon nagy többsége angolt és németet beszél, ezért mindenképp keresettebb egy olaszul vagy franciául beszélő egyén, mivel ilyet nem találnak minden sarkon. Szerintem ha van lehetőséged rá, az olaszt válaszd. Sokak szerint könnyebb is mint a francia vagy a spanyol, és Olaszországgal egyre inkább fejlődnek a turisztikai kapcsolataink.
Remélem, tudtam segíteni.
Köszönöm a válaszokat!
Még nem tudom melyik nyelvet válasszam :)
Spanyolország, Franciaország és Olaszország is igen keresett és kedvelt uticél a (magyar) turisták számára.. :) Szóval ugyanott vagyok :)
majd a pillanatnyi szimpátia alapján próbálok dönteni :)
Azt már olvastam itt a fórumon, hogy a francia nagyon nehéz és az olasz 'könnyű' :) talán megpróbálom az olaszt, és ha jól megy jöhet a többi :P
Várom a további ötleteket :)
Köszönöm!

Tapasztalatból azt tudom mondani, hogy spanyolt!!!az olasz és francia sokkal kevesebb területet érint.A francia nehezebb is mint a másik kettő.Az olasz és a spanyol meg hasonló..
Én is idegenforgalomban dolgozok/tanulok és a spanyolok mindenhol ott vannak:)

Köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem a spanyolt fogom elkezdeni..
Hogy kezdjem? :P

Minőségi nyelvtanulási lehetőség a Cervantes-ben!!!
Csakis ajánlani tudom...vagy menj ki Spanyolországba és ott könnyebben megtanulsz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!