Angol tudásomat szeretném fejleszteni filmnézéssel, alapfokú nyelvvizsgám van. Milyen filmeket ajánlanátok, felirattal vagy anélkül nézzem?
Figyelt kérdés
2017. jún. 4. 17:08
1/6 anonim válasza:
A "sima" filmeket, sorozatokat ajánlom. Szóval nem doktorost, nyomozóst, természetelettit ami tele van szakszavakkal meg mindenfele kitalált misztikus dologgal. Én mondjuk csajos sorozatokat szoktam nézni mint pl a new girl mg romkomokat, de ez függ attól is miket szeretsz. Az elején angol felirattal nézd és utána próbáld anélkül. Magyar felirattal viszont semmiképp ne, inkább csak elvonja a figyelmed és arra figyelsz az angol helyett.
2/6 anonim válasza:
Helló! Amikor nyelvvizsgára készültem,olyan filmeket néztem angolul,amiket már rengetegszer láttam,és kívülről tudom a szövegét. A szinkron néha teljesen más,az oké,de többnyire egyezik. Most kövezzetek meg érte,de a Harry Potter 1-7ig néztem meg angolul,és rengeteget javított a hallott szövegértésemen. Olyan filmet válassz tehát elsőre,amit kívülről fújsz. Magyar feliratot sose nézz szerintem,mert sokszor akkora marhaság.... És csatlakozom az előttem szólóhoz is,hogy hétköznapibb témájú filmeket nézz.
3/6 anonim válasza:
hülye kérdés, hogy felirattal vagy anélkül nézd-e.
nyilván kis alapfokúval pár szón kívül semmit nem értenél felirat nélkül.
szerintem a filmnézést hagyd meg a középfokú vagy afölötti tudás esetére, mert most még nem sok értelme van.
tedd le a középfokút először... és még azzal is bajos lesz megértened eredetiben egy filmet.
alapszintű tudással inkább olvass sokat, hogy bővüljön a szókincsed, és erősödjön a nyelvtani tudásod.
és célzottan hallgass hanganyagokat, pl. a bbc vagy az 5percangol anyagait a szintednek megfelelően.
4/6 A kérdező kommentje:
A középfokú a cél és azért gondoltam a filmnézésre, mellesleg többen ajánlották.
2017. jún. 6. 07:15
5/6 anonim válasza:
Nekem még alapfokú nyelvvizsgám sincs, mégis megértem az angol nyelvű filmeket felirat nélkül is. Akkor velem van a baj? Amúgy kezdd angol nyelven, angol felirattal, később pedig akár felirat nélkül is.
6/6 anonim válasza:
Az azért zúlzás, hogy középfokúval bajos megérteni filmet eredetiben. Nekem is csak középfokúm van, de elég jól megértem zömében a filmeket, sorozatokat. A gyilkos elmék meg hasonló sorozatok amik még kissé akadozva mennek, mert tele van olyan szavakkal ami nem tartozik bele a köznapi nyelvhasználatba. Összességében még így is érthető viszont a cselekmény. Szerintem ezért is jó elkezdeni nézni hétköznapibb sorozatokat meg filmeket, mert idővel észrevehetően könnyebb megérteni. Főleg ha ott van az angol felirat meg a cselekményt is látja. Jó mellette direkt nyelvtanuláshoz készült videókat is nézni meg külön a szókincset is fejleszteni és szavakat tanulni, de mégis sokat lehet fejlődni már csak azzal, hogy angolul angol felirattal nézi a sorozatokat magyar helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!