Mennyire nehéz az alapfokú angol nyelvvizsga?
Értségihez kell.
Szóval...nagyon szeretem az angolt, de egyrészt borzasztóan lassan tanulok, másrészt pedig nincs önbizalmam. Az a legnagyobb félelmem, hogy nem fogok megmerni szólalni, illetve a magnó hallgatás.
Egyes egyedül akkor maradnak meg bennem a szavak és mondatok, ha angol játékkal játszom, vagy ha sorozatot nézek, külföldi youtubereket. Volt hogy három oldal A4-es lapot teleírtam egy két szavas kifejezéssel, de megsem jegyeztem. Azonban, ha játszom, vagy szövegkörnyezetben hallom, (vagyis nem nyelvlecke hallgatás) akkor nagyon gyorsan megjegyzem. A baj csak az, hogy ugyan ezzel nagyobb lett a szókincsem, a kiejtésem rengeteget fejlődött, de ez egy lassú módszer.
Tanulás nem megy, félős vagyok és magyarul sem merek beszélgetni másokkal, és nagyon nagyon félek még egy alap vizsgától is, szóval nagyon szépen kérek mindenkit, hogy írjon valami megnyugtatót, tapasztalatot, és hogy tőle miket kérdeztek a beszélgetős résznél :D
Szia!
Én is úgy tudom, hogy nem kell érettségihez. Még csak nem is hallottam arról, hogy tervbe lenne. Szerintem, ha totál nem is volt ilyen terv akkor semmilyen forrást sem fogsz találni rá. Én sem találtam.
Ha megfordítod a dolgot akkor viszont, ha lenne ilyen szabály akkor arról biztos találnál hivatkozást. Arról nem is beszélve, hogy az egész ellenzéki média nemtetszését nyilvánítaná, mivel ad1 ma egy alapfokú nyelvvizsga egy kalap kakit sem ér a munkaerőpiacon, ad2 de legalább sokba kerül. Arról a tervről, hogy 2020 után csak közép nyelvvizsgával mehetsz felsőoktatási intézménybe, már rengeteg forrást fogsz találni.
Én egyetemen tanítok, de még egy hallgatóm sem anyukázott amiatt, hogy alap nyelvvizsga kellett az érettségiéhez. Azt mondtad, már kb 2 éve van ilyen szabály (ha jól rémlik). Szerintem ennek alaposan nézz utána. Én a tanulmányi titkárságon kezdeném (vagy iskolatitkár, nem tudom, ma hogy hívják).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!