Hogy hozhatnám fel magam németből?
Szeptembertől szeretnék kezdeni egy felsőfokú német tanfolyamot egyetem mellett. Viszont elég sokat fakult a nyelvtudásom érettségi óta, anno nagyjából középfokon voltam.
A nyelvtan még oké, azt megtanulom, de szókincs tekintetében merre lenne érdemes keresgélni?
Neten vissza lehet nézni német híradókat illetve közszolgálati tv néhány műsorát. Én ajánlom, a Tagesschauhoz van még felirat is, ha neten nézed vissza. :) Ha van Facebookod likeolj néhány német híroldalt, akkor a news feedben is folyton találkozol a nyelvvel.
A filmeket, sorozatokat is ajánlom. (Filmek: Die Welle, Fack ju Göhte, Türkisch für Anfänger, Das Leben der Anderen stb. sorozatok között a Tatort híresebb)
Ha van tv-d akkor lehet hogy van Pro7 vagy RTL csatorna.
Érdemes körbenézni, azt hiszem a Pro7-nek van ingyenes online streamje, és akkor nézhetsz online érdekesebb műsorokat is mint a Tagesschau :D
Sok sikert!
ZDF Mediathek
Tägliche Nachricht azt hiszem így van fent youtuben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!