Francia VAGY német?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik nyelvet válasszam? 4 évig tanultam angolt, most megyek gimibe (VMG), ami nem egy gyenge suli és szeretném, ha nyelvből is jó lennék! Ti mit is gondoltok, mit válasszak? 😕

2017. máj. 8. 15:33
 1/3 anonim ***** válasza:
50%
Ha csak nem vagy beleszerelmesedve Franciaországba, a kultúrájába, vagy nem a diplomácia területén képzeled el magad, akkor a német. Sokkal hasznosabb, főleg itthon és Közép-Európában.
2017. máj. 8. 15:37
 2/3 anonim ***** válasza:
65%

Ha hasznos nyelvet akarsz akkor németet tanulsz.

Ha viszont a francia nagyon tetszik akkor azt tanulod.

Èn angolul tanultam meg, majd németországba költöztem. Azt kell látnom, hogy itt európában a német talán erösebb is mint az angol... A világ legtöbb helyén németül is tudnak. Pl karib térségben szinte minden szálloda és turisztikai hely körül beszélnek németül...

Ami még hasznos, ha van választási lehetöség a spanyol.

2017. máj. 8. 15:37
 3/3 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs, csak orosz, francia, német és latin... Én olaszt vagy spanyolt választottam volna, de ebben a suliban sajnos olyan opció nincsen.
2017. máj. 8. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!