Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ebben a környezetben mit...

Ebben a környezetben mit jelent? (olasz)

Figyelt kérdés

Van egy mondat amit nem tudok lefordítani, nem találok a kifejezésre konkrét jelentést ebbe a szövegkörnyezetbe.

Da quando mi sono svegliata, alle 7, é stato tutto come in un film, nel bene e nel male.

Valami olyasmire tudom fordítani, hogy: Mióta/mikor felkeltem, minden olyan volt mint egy filmben,...(?)

Ez sem hiszem, hogy jó így, valahogy nincs értelme a mondatnak, de főleg a nel bene e nel male kifejezés miatt akadok el.

Tudna valaki segíteni?

2017. ápr. 23. 17:13
 1/6 Pelenkásfiú ***** válasza:

A "nel bene e nel male" azt jelenti, hogy "jóban-rosszban" (együtt például).

A "come in un film" meg ahogy írtad is, azt jelenti, hogy "mint egy filmben" vagy talán jobban visszaadja az, hogy "akár egy filmben".

2017. ápr. 23. 17:17
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

De akkor az egész mondat hogy hangozna?

Mióta felkeltem, 7-kor, minden olyan volt akár egy filmben, jóban rosszban..őszintén szólva nekem így sem tűnik értelmesnek:/

2017. ápr. 23. 17:23
 3/6 Pelenkásfiú ***** válasza:
Kellene hozzá a szövegkörnyezet. Hol van ez a mondat?
2017. ápr. 23. 17:28
 4/6 A kérdező kommentje:

Egy tankönyvi szöveg, amiben azt meséli el egy nő, hogy milyen volt az esküvője előtti nap és az esküvő napja.

Előtte ez van még:

Non la posso descrivere in poche righe perché da quando mi sono svegliata, alle 8, é stato tutto come in un film, nel bene e nel male.

Szóval ez így az esküvője reggelére vonatkozik szerintem.

2017. ápr. 23. 17:31
 5/6 Pelenkásfiú ***** válasza:

Na hát ezért van a "nel bene e nel male", mert az esküvőn mondják, hogy jóban-rosszban együtt lesznek.

Talán ironikusan mondja, met máris túl sok a rossz? :D

2017. ápr. 23. 17:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát fogalmam sincs, de köszönöm a segítséget:D
2017. ápr. 23. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!