Miért tanul annyi ember olaszt?
Nincs semmi bajom a nyelvvel, meg az országgal sem, csak kíváncsi vagyok miért tanulja annyi ember ezt a nyelvet. Annyira nem különösen szép, nem annyira sokan beszélik, az ország sem olyan gazdag meg nincs is olyan közel sem.
Miért nem spanyolt, németet, franciát, angolt?
A második nyelvemnek választottam az olaszt, az angol az első.
Szerintem nagyon szép nyelv és ország, a némettel és a franciával ellentétben. Ez a kettő szabályosan taszít.
Így jött az olasz :)
Spanyol pedig nincs az iskolámban, pedig azt is tanulnám. Olasz után viszont könnyebb lesz.
Az már más kérdés, hogy milyen rohadt nehéz...
18/l
Nincs bajod a nyelvvel mégis burkoltan provokálod azt aki tanulja/tanulta...
A #2 gyakorlatilag leírta mi a tényállás
És még javítanálak amiben hülyeségeket írsz: az hogy szép vagy sem teljesen szubjektív szerintem az, nem sokan beszélik hol? a világon biztosan de európában a 4. leggyakrabban beszélt nyelv (www.languageknowlegde.org), nem olyan gazdag? Mihez képest? Azért nem élnek rosszul bármennyire is próbálja a média & társai annak beállítani, szintén mihez képest nincs közel? Nem csak nyelvén hanem földrajzi hiányosságaid is vannak mert francia vagy spanyolország sokkal messzebb van
Itthon meg lehet élni az olaszból bármennyire is az ellenkezőjét látod...
Szép, dallamos nyelv, a kiejtés egyszerű, a nyelvtan is tanulható (könnyebb, mint a német nyelvtan) és Európában 60 millió ember anyanyelve, de Európán kívül is beszélik elszórtan pár tízmillióan. Rendkívül gazdag az irodalma.
Ami a gazdasági szempontokat illeti, Olaszország közel van, az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok erősek, és lehet, hogy Szicília, Calabria, vagy Campania nem túl fejlett (DE! minden délolasz régió fejlettebb és gazdagabb, mint Magyarország...), de Lombardia, Emilia-Romagna, Veneto, Piemonte Európa legfejlettebb és leggazdagabb régiói között van. Toscana meg egész egyszerűen Európa legszebb vidéke :P
És az olasz focit is szeretjük.
"minden délolasz régió fejlettebb és gazdagabb, mint Magyarország..."
ez így van szó szerint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!