Mit gondoltok, a nyelvvizsgákon elért százalék valóban tükrözi valakinek a nyelvtudását?
Ismerek olyan középszintű nyelvvizsgásokat akik egy mondatot nem tudnának elmondani, de lobogtathatják majd a papírjukat, hogy ők tudnak angolul.
Állásinterjúkon sose kért még senki papírt, mindig mondták hogy nem is érdekli őket, úgyis beszélgetnek majd velem angolul és kiderül az igazság.
Felsőfokús ismerős csak egy volt, ő tudott is rendesen. Számomra pedig felesleges a papír.
Bárki írhat doktori disszertációkat bármelyik nyelvvizsga alkalmasságáról vagy alkalmatlanságáról a nyelvtudás mérését tekintve.
Bárki lehet zsenibb is, mint bármelyik nyelvvizsga kidolgozó teamje.
Bocsánat, egy rosszindulatú megjegyzés: ezzel a témával az foglalkozik, aki nem felelt meg, vagy úgy érzi, nem fog megfelelni.
Olyan szempontból igaz is, hogy a nyelvvizsgákhoz, ha jól megnézzük, sokszor inkább egyéb szellemi-elmebeli-mittudomén képességek szükségesek. Talán nem is lehet a szövegértést elszeparálni, elvégre létezik olyan, hogy nyelvileg érti, de a mondanivalóját nem? Múltkorjában beidéztem egy példát, ahol volt key, hogy vajon miért az a válasz, ami a válasz. Illetve kérdés formájában tettem fel, ha jól emlékszem, rögtön elvesztette az érdeklődését mindenki. :) Én meg mertem írni, hogy azt biztosan elbuktam volna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!