Valoban retro dolog kezzel irott szotarat vezetni?
Elöször is a tanárod idióta, ha emiatt szól!
Másodszor nem te vagy az egyetlen, akinek jobban megmaradnak a taultak, ha kézzel leírja (többel közt én is igy vagyok)
Harmadszor a tanárnak semmi köze ehhez, ha tudod a szavakat, akkor mi a baja?
2! Es akkor elolvasas utan meg is jegyzed a szavakat?
Amugy van olyan osztalytarsam, akinek egy angol fuzete nem telt be 3 ev alatt, mert meghallgatja a tanart, otthon elolvassa a konyvbol amit kell, es meg is jegyezte. Nekem jobban megmarad, ha leirom. De mas tantargyaknal, pl. tortenelem meg en se nagyon kegyzetelek, irkalok, csak elolvasom a konyvbol es jol megmarad.
"2! Es akkor elolvasas utan meg is jegyzed a szavakat?"
Na de a füzetbe írás sem jelenti, hogy megjegyzed. Ráadásul ha már több száz szó van a füzetedben, akkor ugyanúgy keresgetni kell, mint a szótárban. Arról nem is beszélve, ha esetéeg nem abc rendben van.
De neked ez vált be, akkor csináls, kit érdekel, hogy más mit használ!
"Na de a füzetbe írás sem jelenti, hogy megjegyzed."
Van, akinél igen. Pl. én is jobban megjegyzem a dolgokat, ha leírom, mintha csak olvasom... ha meg hallgatom, eleve kikapcsolok már az elején (ha nem jegyzetelek). Puskát is írtam mindig, nem azért, mert használtam, hanem mert azzal tanultam. :)
Ha retro is, jó értelemben vett retro, amúgy meg osztom a többiek véleményét: ha tudod a szavakat, mi köze hozzá, hogy tanulsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!